Nu se învață minte! Cinci tineri reținuți după ce au furat opt trotinete electrice de pe stradă

04 dec. 2020
108 Afișari
Nu se învață minte! Cinci tineri reținuți după ce au furat opt trotinete electrice de pe stradă

Cinci tineri au fost reţinuţi pentru că ar fi furat opt trotinete electrice folosite pentru închiriere, prejudiciul cauzat fiind estimat la 5.000 de euro.

„Joi, 3 decembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce cinci tineri ar fi sustras opt trotinete electrice”, informează un comunicat al DGPMB transmis, vineri.

Pe data de 27 octombrie, poliţişti din cadrul Secţiei 13 au fost sesizaţi de către un bărbat, reprezentant al unei firme care închiria trotinete electrice, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras opt astfel de trotinete, prejudiciul cauzat fiind estimat la 5.000 de euro.

Au furat trotintele și le-au scos sistemele GPS

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost comisă de cinci tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, aceştia folosind o aplicaţie pentru identificarea locaţiilor şi poziţionarea exactă a trotinetelor şi ulterior, prin scoaterea din funcţiune a sistemului GPS, ar fi sustras opt trotinete, cât şi GPS-ul montat pe cadrul unei a noua trotinete, amplasate stradal, în zona sectoarelor 2 şi 3 din Capitală”, arată sursa citată.

Poliţiştii au făcut trei percheziţii în Bucureşti, în urma cărora au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. Toţi cei cinci bănuiţi au fost conduşi pentru audieri la sediul secţiei de poliţie.

„Din investigaţiile efectuate a rezultat că trotinetele sustrase ar fi fost valorificate pe raza judeţului Călăraşi, 5 dintre acestea fiind recuperate şi restituite persoanei în drept”, precizează DGPMB.

Cercetările sunt continuate de Secţia 13 Poliţie şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu tinerii în stare de reţinere.

Cookies