Nu renunțăm la mască dacă ne-am vaccinat. Beatrice Mahler explică de ce

18 ian. 2021
21 Afișari
Nu renunțăm la mască dacă ne-am vaccinat. Beatrice Mahler explică de ce
Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta

Potrivit medicilor, imunizarea prin vaccinare nu înseamnă că trebuie să renunțăm la masca de protecție. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat că rata de transmitere a virusului în comunitate este încă ridicată.

Beatrice Mahler explică de ce nu renunțăm la mască

„Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat și există o fereastră de timp pentru care nu există timp în spate, fereastră de timp de la care virusul intră în corp și momentul la care imunitatea noastră reușește să răspundă.

Nu se știe dacă în acea fereastră virusul nu reușește să se multiplice, astfel încât persoanele care contactează virusul să fie o sursă de infectare. Până avem răspuns la această întrebare e bine să purtăm masca.

Sunt convinsă că în acest an vom primi multe răspunsuri în privința imunității care răspund și acționează la agresiunea virală, în contact cu un nou virus.

Sunt cercetări în desfășurare și acest lucru va fi util pentru modul în care va trebui să ne organizăm viață în viitor”, a declarat Beatrice Mahler, pentru Digi24.

Adrian Streinu Cercel: „Masca va fi obligatorie categoric până în 2022”

După ce duminică i s-a administrat a doua doză de vaccin împotriva COVID-19,la Institutul Matei Balș, medicul Adrian Streinu Cercel, a explicat că masca de protecție trebuie să rămână obligatorie și după vaccinare:  „Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați”, conform Digi24.

Înainte să înceapă campania de vaccinare în lume, a fost transmis avertismentul privind necesitatea purtării măștii de protecție.

Dr. Colleen Kraft, medic la Emory University Hospital din Atlanta, a explicat de la finalul anului trecut că masca de protecție trebuie purtată de cei ce urmează să-și administreze vaccinul în două doze.

„Trebuie să-i acordăm timp sistemului nostru imunitar să se dezvolte şi să lupte cu succes împotriva virusului, aşa că vaccinul nu e vreun «glonţ de argint» cu efect instantaneu, imediat cel îl iei”, a declarat Dr. Kraft, potrivit Digi24.

În viitor se preconizează că purtatul măștii de protecție o să devină un lucru normal, în special în timpul sezonului rece și al sezonului de gripă.

Nu renunțăm la mască dacă ne-am vaccinat. Beatrice Mahler explică de ce

Cookies