“Nu pot da timpul înapoi. Îmi pare rău!”, spune azi Vlad Pascu. El și părinții săi, la audieri la București în dosarul tragediei de la 2 Mai. Imaginile dimineții

14 sept. 2023
310 afișări
“Nu pot da timpul înapoi. Îmi pare rău!
“Nu pot da timpul înapoi. Îmi pare rău!", spune azi Vlad Pascu. El și părinții săi, la audieri la București în dosarul tragediei de la 2 Mai. Imaginile dimineații | Colaj B365.ro; sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

E zi plină în dinamica dosarului „Vlad Pascu – tragedia de la 2 Mai” . Dimineață, au avut loc 11 percheziții  „pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției”, după cum au anunțat Poliția Română și DIICOT.

Percheziții în dosarul tragediei de la 2 Mai

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, Georgian Drăgan, a declarat, la Antena 3 – CNN, că în timpul perchezițiilor au fost găsite droguri în cantități mari:

Până la acest moment au fost găsite importante cantități de droguri care vor fi ridicate de polițiști și procurori. Persoanele vizate vor fi conduse la sediul DIICOT, structura centrală în vederea audierii și, după administrarea probatoriului în cauza, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Cercetările de până acum din acest dosar arată că suspecții sunt „specializați în distribuirea de canabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux”.

Tragedia de la 2 Mai – după percheziții,  audieri la București

Perchezițiile au fost făcute la mai mulți apropiați ai lui Vlad Pascu, puștiul care, drogat fiind, a intrat cu mașina într-un grup de tineri și i-a ucis pe doi dintre ei.

Au fost percheziții și la mama lui Vlad, acuzată că a încercat să șantajeze martori din în dosarul deschis pe numele fiului ei. Pe lângă percheziții, sunt și audieri.pe Strada Sfânta Vineri 33 din București, acolo unde este sediul DIICOT.

La audieri a fost adusă toată familia: Vlad, de la Constanța, unde e arestat pentru 30 de zile, mama și tatăl său.

Vlad Pascu: Îmi pare rău, nu pot da timpul înapoi, îmi pare rău

Vlad Pascu, arestat pentru 30 de zile, la Constanța, după ce a produs accidentul în care a ucis doi tineri, a ajuns dimineață la DIICOT, la București. Îmbrăcat într-un tricou negru, cu părul strâns și privirea pierdută, a străbătut încătușat și flancat de mascați mulțimea de jurnaliști care l-a înconjurat. A spus:

 Îmi pare foarte rău. Nu am ce să spun ca să pot ajuta cu ceva situația asta. Îmi pare rău!

Întrebat ce le transmite părinților tinerilor pe care i-a accidentat mortal, tânărul a răspuns:

Îmi pare foarte rău pentru ei. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat, nu am cum să dau timpul înapoi.

“Nu pot da timpul înapoi. Îmi pare rău!
Vlad Pascu, adus la București, la audieri | Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
“Nu pot da timpul înapoi. Îmi pare rău!
Vlad Pascu, la intrarea în sediul DIICOt | Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Mama lui Vlad Pascu a ajuns și ea la sediul DIICOT, tot cu mandat de aducere; este suspectată de „infracțiuni contra înfăptuirii justiției”. Adică ar fi amenințat și șantajat martori în dosarul care îl vizează pe fiul ei.

“Nu pot da timpul înapoi. Îmi pare rău!
Mama lui Vlad Pascu, adusă la DIICOT | Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

La DIICOT ajuns și Mihai Pascu, tatăl, care și-a acoperit constant chipul (inclusiv cu o cască de motociclist), ca să nu fie filmat sau fotografiat. Când a intrat în sediul DIICOT, a fost surprins râzând.

“Nu pot da timpul înapoi. Îmi pare rău!
Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, la DIICOT | sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

În dimineața zilei de 19 august, Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, a intrat cu mașina într-un grup de 8 tineri care mergeau pe jos între Vama Veche și 2 Mai și i-a ucis pe doi dintre ei. Deși poliția îl oprise de 3 ori înainte de accident, inclusiv după ce un turist a reclamant că merge ciudat și periculos cu mașina prin Vamă, deși n-avea RCA, a fost lăsat de fiecare dată să plece.

A fost testat cu testul antidrog abia după tragedie. Iar rezultatul a fost înfricoșător: Vlad Pascu consumase șase droguri. E vorba despre un amestec de substanțe interzise care au fost consumate de tânărul de 19 ani înainte ca el să se urce la volan.  

Cookies