Carambol pe Autostrada Soarelui. 52 de mașini implicate, 17 răniți. FOTO&VIDEO | UPDATE

16 iul. 2021
1976 afișări
Carambol pe Autostrada Soarelui. 52 de mașini implicate, 17 răniți. FOTO&VIDEO | UPDATE
Carambol pe Autostrada Soarelui. 20 de mașini implicate

Carambol pe Autostrada Soarelui, vineri dimineață. Cel puțin 20 de mașini au fost implicate, traficul fiind complet blocat pe sensul spre litoral.

UPDATE 10:00 Traficul a fost reluat pe A2, pentru mașinile care nu au apucat să fie direcționate pe drumul ocolitor, circulându-se, în acest moment, în coloană. Autoritățile precizează că se va reveni la condiții normale de circulație în aproximativ două ore.

UPDATE 9:40 Ultima actualizare arată că 52 de mașini au fost implicate.

UPDATE 9:30 Conform ultimelor informații oferite de autorități, la fața locului a ajuns și un elicopter SMURD de la Galați care va prelua din victime.

UPDATE 9:05 Cel puțin 17 persoane, dintre care și cinci copii, au necesitat ajutor din partea medicilor la fața locului sau fost transportate, până acum, la spital.

UPDATE 9:00 Raed Arafat, șeful DSU, a precizat, într-o intrvenție la Digi24, că, în acest moment, sunt trei puncte pe A2 în care s-au produs accidente.

UPDATE 8:55 Se pare că numărul mașinilor implicate este 39, nu 20 cum s-a precizat inițial.

UPDATE 8:50 Conform autorităților, cauza producerii carambolului a fost neadaptarea vitezei la condițiile de trafic existente. Era ceață în momentul accidentului în lanț.

UPDATE 8:40  Traficul este deviat în acest moment pe DN22C.

Știrea inițială:

Carambol pe Autostrada Soarelui. Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, s-a produs un carambol în care au fost implicate 20 de autoturisme.

Potrivit primelor informații, două persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată.

Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța, formându-se coloane de autoturisme.

Carambol pe Autostrada Soarelui. 20 de mașini implicate

 

Echipajele medicale și cele de salvare au fost alertate, în această dimineață în urma producerii unui accident pe A2, începând cu km 174 până la km 184.

În carambolul produs pe sensul sensul București – Constanța sunt implicate 20 autoturisme.

Carambol pe Autostrada Soarelui
Carambol pe Autostrada Soarelui

Până la acest moment, pentru gestionarea situaţiei, au fost alocate echipaje din mai multe judeţe: ISU Constanţa – 3 autospeciale de stingere, 1 descarcerare, 3 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanţe SAJ; ISUBIF – un Punct medical avansat, o autospecială descarcerare grea, o autoscară, un punct comandă mobil, 12 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple; ISU Călăraşi – o autospecială descarcerare, 4 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple; ISU Ialomiţa – o autospecială descarcerare, o ambulanţă SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple.

Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să respecte indicaţiile oamenilor legii prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

Alte două accidente pe A2 în ultimele zile

Carambol pe Autostrada Soarelui
Carambol pe Autostrada Soarelui

Un accident în lanț în care au fost implicate patru maşini a avut loc sâmbătă trecută pe Autostrada Soarelui. Pe lângă faptul că mai multe persoane au fost rănite, traficul a fost îngreunat.

Un alt accident teribil a avut loc miercuri la prânz pe A2, Autostrada Soarelui. Un copil a fost proiectat prin parbrizul mașinii pe sensul de mers spre București.

Cookies