Nu parcați, deseori chiar se ridică! Polițiști în misiune de eliberat colțuri de stradă și trotuare ocupate de mașini, ceva clasic prin București

09 iun. 2023
563 Afișari
Nu parcați, deseori chiar se ridică! Polițiști în misiune de eliberat colțuri de stradă și trotuare ocupate de mașini, ceva clasic prin București
Nu parcați, deseori chiar se ridică! Polițiști în misiune de eliberat colțuri de stradă și trotuare ocupate de mașini, ceva clasic prin București. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Unii șoferi din București nu țin cont de regulile de circulație și parchează unde găsesc loc, chiar dacă asta înseamnă să lase mașinile în locuri nepermise.

„Când nu ai încredere în ce scrie pe gard”

Mai mulți șoferi au ales să își parcheze mașinile neregulamentar, lângă un gard pe care scrie vizibil „Nu parcați. Se ridică”. Aceștia au ignorat mesajul și au parcat acolo, fără a se gândi la consecințe.

Un bucureștean a surprins de la geam momentul în care șoferii au parcat. Ulterior, au venit polițiștii locali, care i-au amendat pe șoferii care au parcat neregulamentar.

Bucureșteanul a fotografiat momentul în care a venit echipajul de poliție și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Când nu ai încredere în ce scrie pe gard.” – M. L.

Polițiștii locali au dat amenzi
Polițiștii locali au dat amenzi. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Postarea respectivă a strârnit câteva reacții din partea internauților. Aceștia s-au amuzat pe seama situației, după care și-au exprimat opiniile prin comentarii.

Câteva dintre comentarii

  • „Bad karma” – D. C.
  • „Ce bucurii mărunte aveți unii.”- V. M.
  • „La ce oră e făcută poza? Că BMW-ul e tot acolo.” – R. S.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează neregulamentar

În București sunt întâlnite zi de zi parcări neregulamentare, ori pe trotuar, ori în alte locuri nepermise. Șoferii care aleg să nu respecte legea și să își parcheze mașinile unde vor, riscă să primească amenzi destul de mari.

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare. Cei care parchează neregulamentar pot plăti până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

Conform Antena 3 CNN, în 2023, punctul de amendă valorează 145 lei. În cazul în care, un șofer este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, conducătorul auto va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies