„Nu numai bunicuțe vând pătrunjel, mere sau târlic pe trotuarele din București, ci și samsarii!” Avertismentul Primăriei S6, care amintește de tarabele sociale din piețe

05 iul. 2023
2671 afișări
"Nu numai bunicuțe vând pătrunjel, mere sau târlic pe trotuarele din București, ci și samsarii!" Avertismentul Primăriei S6, care amintește de tarabele sociale din piețe | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 (PS6) transmite un mesaj către persoanele care achiziționează fructe și legume de la vânzătorii ambulanți care fac comerț cu produse pe marginea drumului.

Chiar dacă au fost puse la dispoziție, la începutul lunii aprilie, tarabele sociale, unele persoane spun că nu au loc în acea locație și continuă vânzarea alimentelor în stradă, în spații insalubre.

PS6 trage un semnal de alarmă pentru persoanele care cumpără produse de la vânzătorii ambulanți

Primăria Sectorului 6 a transmis, pe Facebook, ce înseamnă comerțul ilegal pentru firmele și PFA-urile care plătesc taxe la buget:

Atenţie, însă! Dincolo de legăturile de ceapă şi pătrunjel vândute de oameni amărâți, bunicii şi bunicele noastre, comertul ilegal înseamnă adevărate rețele de samsari, înseamnă concurență neloială pentru miile de firme şi PFA-uri care îşi plătesc taxele la buget, care au costuri cu salariile şi care nu pun în pericol sănătatea oamenilor!

Reprezentanții PS6 au tras un semnal de alarmă față de produsele vândute pe marginea străzilor și care se află în spații insalubre.

Fructele, legumele şi alimente de origine animală, stau cu orele în praf şi în soare, la temperaturi caniculare.

Peste 40 de tarabe sociale au fost puse la dispoziție celor care nu au posibilitatea să plătească chirie, începând cu luna aprilie. Persoanele cu care au vorbit polițiștii locali din Sectorul 6 au spus că tarabele nu erau disponibile și pentru marfa lor și din acest motiv au preferat să le vândă în soare.

În cele din urmă, au ocupat tarabele rămase libere aflate la câțiva metri distanță de locul în care își vindeau marfa ilegal.

Marfa vânzătorilor ambulanți, confiscată de polițiștii locali

Începând cu data de 5 mai 2023, din momentul în care confiscarea mărfii oferite spre vânzare de către polițiștii locali este permisă, au fost aplicate 110 sancțiuni, 53 fiind avertismente.

Amenzile s-au ridicat la suma de 60.000 de lei.

Dintre cele mai confiscate produse au fost:

  • fructe şi legume:
    • 206 kg de roşii,
    • 126 kg de cireşe,
    • 67 de kg de piersici,
  • 4 cazuri cu produse de origine animală,
  • 25 de situaţii în care au fost confiscate flori.

De asemenea, pe lângă acestea, confiscate sunt și produse contrafăcute vândute de vânzătorii ambulanți de la semafoare (încărcătoare, ștergătoare sau blocatoare de centuri).

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies