Nu, n-au fugit de la zoo, au ieșit la plimbare prin București. Un șofer a surprins o familie de mistreți în nordul Capitalei

30 iul. 2022
3898 Afișari
Nu, n-au fugit de la zoo, au ieșit la plimbare prin București. Un șofer a surprins o familie de mistreți în nordul Capitalei
Nu, n-au fugit de la zoo, au ieșit la plimbare prin București. Un șofer a surprins o familie de mistreți în nordul Capitalei. Sursa foto: Unsplash

Un șofer a descoperit în timpul nopții de vineri spre sâmbătă o familie numeroasă de mistreți care se plimbau în voie pe o stradă din nordul Capitalei. Întâlnirea neașteptată a avut loc la doar câteva sute de metri distanță de un cartier rezidențial, în timp ce animalele se îndreptau spre blocuri.

Urșii la munte, mistreții la Capitală. Un grup mare de mistreți a fost zărit în nordul Bucureștiului de un șofer care circula în zonă în noaptea de vineri spre sâmbătă. Aceștia traversau drumul pentru a merge spre complexul rezidențial din apropiere.

Au venit mistreții la București. Ce spun specialiștii

În spatele „migrației” mistreților dinspre păduri spre oraș se află situația meteorologică actuală, o situație extrem de dificilă: caracterizată de secetă și de temperaturi extrem de ridicate. Aceste condiții vitrege afectează puternic atât oamenii, cât și animalele sălbatice, care sunt nevoite să își părăsească habitatul să vină în orașe și în localități în căutare de hrană și apă.

În filmarea surprinsă de șofer se poate observa cum mistreții ies din tufișurile de pe marginea drumului, se opresc în fața farurilor, speriați, pentru ca mai apoi să își continue drumul spre blocurile din complexul de pe partea stângă a șoselei.

Comportamentul animalelor în aceste situații este imprevizibil, iar specialiștii recomandă ca oamenii să nu se apropie de ele în cazul în care le întâlnesc.

„Ele sunt nevoite să își caute provizii în altă parte, ceea ce înseamnă și intrarea lor în orașe. E greu de prezis cum pot reacționa în astfel de situații, depinde și cât de înfometați și însetați sunt, cel mai bine ar fi să stăm deoparte, astfel încât riscul să fie minim. Ei fiind în căutare de hrană e posibil să își continue deplasarea până găsesc cele necesare”, a declarat doctorul în biologie Cristian Remus Pop pentru ProTV.

De obicei, animalele care „vizitează” orașele sunt urșii și vulpile, acest lucru întâmplându-se mai ales în orașele din zonele muntoase.

Cookies