Nu mai sunt locuri la ATI în spitalele din București! Pacienții COVID, transportați cu avioane militare în alte zone

19 nov. 2020
33 Afișari
Nu mai sunt locuri la ATI în spitalele din București! Pacienții COVID, transportați cu avioane militare în alte zone

Situație problematică în București, după ce miercuri, locurile la ATI pentru pacienții COVID, nu mai erau disponibile. Astfel, pacienții care aveau nevoie de terapie intensivă au fost transportați cu avioane militare în alte zonă din țară, în special în Moldova, la instituții medicale din Iași și Bacău.

În spitalele din București nu mai sunt locuri la terapie intensivă(ATI) pentru pacienți infectați cu coronavirus. În aceste condiții, Ministerul Apărării a anunțat că este pregătit să transporte, joi, 15 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă, din București la spitale din regiunea Moldovei.

Pacienții, transportați în spitalele din Moldova

„Astfel, într-un prim zbor, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni – Bacău – Iași, cinci pacienți bolnavi de COVID 19.

Următoarele zboruri vor fi planificate în perioada imediat următoare. Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport se realizează cu trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București”, arată un comunicat de presă.

Emilian Imbri, despre situația delicată de la ATI din București

Managerul Institutului Victor Babeș din București, Emilian Imbri, a explicat la Digi24 cum s-a ajuns la această situație critică. Medicul a spus că la institutul pe care îl coordonează sunt ocupate toate cele nouă paturi de la ATI, situație care era previzibilă și referitor la care s-au tras de luni de zile semnale de alarmă.

„La Babeș putem primi pacienți, dar la ATI nu. Acum două zile, a trebuit să cerem și am obținut transferul unei paciente pentru care nu era loc liber în Babeș, a ajuns la ATI Craiova în stare bună, în prezent, starea ei este echilibrată. Nu avem foarte des astfel de situații, până acum nu avut probleme pe care să nu le rezolvăm în București”, a explicat Imbri.

Cookies