Întârzieri de bani la pensii și salarii! Din 26 noiembrie, ceasul ticăie pentru milioane de români, spune Raluca Turcan

23 nov. 2021
153 Afișari
Întârzieri de bani la pensii și salarii! Din 26 noiembrie, ceasul ticăie pentru milioane de români, spune Raluca Turcan
Nu mai sunt bani de pensii și salarii! Din 26 noiembrie, ceasul ticăie pentru milioane de români, spune Raluca Turcan

În lipsa rectificării bugetare banii la pensii și salariile bugetarilor ar putea să întârzie, transmite Raluca Turcan, proaspăt supărată după ce o să își piardă în curând funcția de ministru al Muncii, în detrimentul PSD. Totuși, înainte de plecare, aceasta avertizează că din 26 noiembrie ceasul ticăie pentru milioane de români, deoarece nu a fost făcută mult așteptata rectificare bugetară pentru plata pensiilor și alocațiilor în iarnă. Noi acuzații au fost aduse premierului interimar Florin Cîțu, proaspăt ales președinte al Senatului după demiterea Ancăi Dragu de la USR.

Scandal și lipsă de bani înainte de finalul anului și de votul pentru noul Guvern format de PNL, PSD și UDMR. Raluca Turcan, aproape fostă ministru al Muncii, a continuat și marți atacurile la adresa lui Florin Cîțu. Aceasta a explicat că sunt și alte ministere care au nevoie de bani de urgență, nu numai Ministerul Muncii condus de ea, motiv pentru care este nevoie de soluții rapide în această situația.

Nu mai sunt bani, ceasui ticăie începând de vineri

Dacă nu se face nimic, în caz contrar, în data de 26 noiembrie, adică începând de vineri, „ceasul ticăie pentru milioane de români”, a transmis aceasta, vorbind despre întârzierea plății pensiilor pentru cei cinci milioane de români.

Mai mult, atunci când a fost întrebată cu privire la declarațiile lui Cîțu că sunt bani pentru plata pensiilor, Raluca Turcan a transmis că „Am văzut declaraţiile, le-aş încadra în registrul politic”.

„Mai e nevoie de bani şi la alte ministere. Cel mai probabil de urgență, și sper de urgenţă, pentru că dacă nu fac asta în 26 noiembrie, atunci ceasul ticăie împotriva a milioane de oameni, să rezolve acest aspect la rectificarea bugetară. Și nu doar pentru Ministerul Muncii.

E posibil să existe întârzieri, dar ținând cont că eu sunt îngrijorată de lucrul asta de luni de zile, le-am dat ordin instituțiilor din subordine să fie pregătite pentru acțiunea de urgență în momentul în care e alimentat contul, puntea care presupune zilele libere, atunci tot procesul trebuie să fie extrem de rapid, astfel încât banii să ajungă la casa de pensii și la celelalte instituții, de acolo să fie transmise în teritoriu și apoi să se facă plățile”, a transmis Turcan marți.

Cei care iau pensiile pe card sunt în pericol, mai spune Raluca Turcan

De asemenea, ministrul interimar al Muncii a mai explicat că cei vizați în primul rând ar putea să fie pensionarii ca primesc pensia pe card. Ei ar trebui să se aștepte la întârzieri dacă nu se schimbă nimic. Mai mult, Turcan spune că nu iese în public de obicei cu astfel de lucruri, însă tot ce a ținut de ea a încercat, iar popunerile sale au fost întoarse de la Ministerul Finanțelor cu propunere de rectificare.

„Pentru cei care primesc pensia pe card nu e pericol. Sper să se miște repede viitorii mei colegi. Știți că nu ies public cu lucruri care țin de bucătăria partidului. Subiectul a mai apărut în spațiul public, v-am spus că sunt în demers de rezolvare. Am încercat cu propunere de hotărâre de guvern întoarsă de la Finanțe, cu solicitare de rectificare, întoarsă de la Finanțe, scrisori, mesaje”, a transmis ministrul interimar al Muncii marți.

Cookies