Nu mai e nevoie să păstrezi cutia produsului, ca să beneficiezi de garanţie

de:
06 nov. 2015
3 Afișari
Nu mai e nevoie să păstrezi cutia produsului, ca să beneficiezi de garanţie

Conform avocat.net, service-urile pot fi amendate cu până la 25.000 de lei dacă nu respectă legea.

Legea 249/2015 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 809 din 30 octombrie 2015 și a intrat în vigoare în aceeași zi. Pe lângă amenzile prevăzute în cazul în care colectarea deșeurilor de ambalaje nu are loc în mod selectiv, actul normativ aduce clarificări și în ceea ce privește obligativitatea păstrării cutiei originale în care a fost livrat/cumpărat un anumit produs.

„Se interzice condiționarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumpărat de păstrare a ambalajului”, se arată în actul normativ intrat în vigoare în 30 octombrie.

Cu alte cuvinte, în cazul în care un operator economic condiționează repararea sau schimbarea unui produs aflat în garanție pe baza existenței ambalajului original al acestuia , cumpărătorul poate face plângere la Autoritatea Națională a Protecției Consumatorului. În urma verificărilor ANPC, comerciantul poate primi o amendă cuprinsă între 10.000 și 25.000 de lei.

Legislația românească stipulează că, pentru acordarea garanției, o persoană are nevoie doar de certificatul de garanție și de factură. De menționat că pe factură trebuie să fie lizibile datele de identificare ale vânzătorului. Nu aveți nevoie nici de accesoriile originale ale produsului.

Cookies