„Nu mă ascund. Și nu mi-e frică de nimeni”, anunță Vladimir Zelenski. Ce șef de stat european îi va da cele mai înalte onoruri președintelui ucrainean

08 mart. 2022
310 Afișari
„Nu mă ascund. Și nu mi-e frică de nimeni”, anunță Vladimir Zelenski. Ce șef de stat european îi va da cele mai înalte onoruri președintelui ucrainean
„Nu mă ascund. Și nu mi-e frică de nimeni”, anunță Vladimir Zelenski. Ce șef de stat european îi va da cele mai înalte onoruri președintelui ucrainean. Sursa foto: G4media

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat că va rămâne în capitala țării sale, Kiev, pentru a coordona eforturile de război ale ucrainenilor împotriva armatei ruse. Deși i-a fost propus din partea reprezentanților americani să părăsească țara din motive de securitate, șeful de stat al Ucrainei a decis să rămână în Kiev, publicând astăzi prima transmisiune din biroul prezidențial de la începutul invaziei.

La primele ore ale celei de-a 13-a zi de război, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a transmis un nou mesaj de susținere cetățenilor săi. Rămas în Kiev de la începutul invaziei rusești, șeful de stat a trimis marți un videoclip chiar din biroul său prezidențial de pe strada Bankova din capitala ucraineană, o premieră de la începutul războiului, conform Mediafax.

„Nu mă ascund. Și nu mi-e frică de nimeni”, transmite Vladimir Zelenski înaintea unei noi zi de război

Președintele Vladimir Zelenski a declarat că rușii au subestimat determinarea și hotărârea poporului ucrainean și susține că nu va renunța la negocieri, deși cele trei runde de negocieri nu au înregistrat procese semnificative.

„Suntem realişti. De aceea vom discuta. Vom insista asupra negocierilor până când vom găsi o modalitate de a spune oamenilor noştri: Aşa ajungem la pace”, a transmis președintele Ucrainei.

De asemenea, șeful de stat subliniază că nu va pleca din capitala Kiev și că va conduce acest război, indiferent de cât va dura. Mai mult, Zelenski a promis cetățenilor că toate orașele distruse de „ocupant” vor fi refăcute și vor fi mai „bune” decât orice oraș din Rusia.

„Rămân în Kiev. Pe strada Bankova în biroului preşedintelui. Nu mă ascund. Şi nu mi-e frică de nimeni. Vom lupta cât va fi nevoie pentru a câştiga acest război”, a anunțat Zelenski.

Vladimir Zelenski va primi cele mai înalte onoruri de la președintele Cehiei, Milos Zeman

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a declarat luni că va oferi lui Vladimir Zelenski cele mai înalte onoruri de stat pentru curajul și dedicația de care dă dovadă în fața invaziei rusești. Decizia a surprins lumea din cercurile diplomatice, din cauza istoricului pro-Moscova al lui Zeman.

Șeful de stat ceh a susținut o relație mai bună cu Rusia la începutul mandatului său din 2013, însă nu s-a ferit să îl numească „nebun” pe Vladimir Putin în momentul declanșării invaziei asupra Ucrainei. În prezent, relațiile dintre Cehia și Rusia sunt extrem de reci, după ce mai mulți diplomați ruși au fost acuzați de spionaj la Praga.

Zelenski ar putea primi cele mai înalte onoruri din partea șefului de stat ceh la finalul lunii octombrie, când urmează să aibă loc ceremonia de decernare.

Cookies