„Nu le pasă de copii!”. Ce acuzații aduce Gabriela Firea Guvernului Cîțu

25 mai 2021
88 afișări
„Nu le pasă de copii!”. Ce acuzații aduce Gabriela Firea Guvernului Cîțu

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, acuză Guvernul Cîțu de nerespectarea măsurilor privind dublarea alocațiilor, după cum a decis Parlamentul. Mai mult, acum Executivul a decis înghețarea alocațiilor, a declarat Firea marți pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea fostul primar general al Capitalei, a declarat marți pe pagina sa de Facebook că Guvernul actual își încalcă promisiunile și că anulează creșterea treptată a alocațiilor, și că urmează înghețarea indemnizațiilor pentru copii.

„Nu le pasă de familiile din România!”, spune Gabriela Firea

Mai mult, Firea spune că această decizie a Executivului este „o rușine” și spune că autoritățile nu sunt în stare să își respecte programele anunțate.

„Nu le pasā de copii! Nu le pasā de familiile din România! Parlamentul a decis dublarea alocațiilor copiilor! Guvernul #dedreapta a anulat dublarea și a decis doar cresterea în trepte a alocațiilor copiilor, până la dublare.

Acum, Guvernul #împotrivaoamenilor își încalcă până și decizia privind creșterea în trepte și îngheață alocațiile copiilor! O rusine!

Cei de la putere nu sunt în stare să respecte nici măcar ce decid ei!”, a scris prim-vicepreședintele PSD pe pagina sa de Facebook.

„Nu există resurse pentru creșterea alocațiilor de la 1 iulie”, spune Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an, ci abia anul viitor.

„Au mai apărut păreri… Sunt convins că vom ajunge la o soluție. PNL și nu numai PNL, majoritatea coaliției, a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocațiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an dacă vrem să le creștem și la anul. Ca atare, noi susținem ca formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul”, spune Orban

Fostul premier a precizat că acest subiect va fi discutat și în coaliția de guvernare, potrivit Digi24.

„Să se exprime ei public, dar aș prefera să se exprime public dacă nu sunt de acord. Mă mir, pentru că noi am stabilit o dată în coaliție. De altfel, la Senat a trecut propunerea de modificare a OUG. Vom aborda și acest aborda și acest subiect pentru a putea clarifica și pentru a putea adopta modificare și în Camera Deputaților”, a precizat președintele PNL.

Ordonanța de Urgență numărul 123 din 2020 prevedea dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape. Astfel, potrivit acestei legi, alocațiile trebuiau să fie majorate de la 1 iulie cu 20%.

 

Cookies