„Nu îmi este frică de zbor”. Seminar și zboruri gratuite pentru persoanele cu aviofobie, organizate pe un aerodrom de lângă București

26 oct. 2022
321 Afișari
„Nu îmi este frică de zbor”. Seminar și zboruri gratuite pentru persoanele cu aviofobie, organizate pe un aerodrom de lângă București
„Nu îmi este frică de zbor”. Seminar și zboruri gratuite pentru persoanele cu aviofobie, organizate pe un aerodrom de lângă București. Sursa foto: fricadezbor.ro

Persoanele care se confruntă cu aviofobia sunt invitate să participe la seminarul gratuit „Nu îmi este frică de zbor”, organizat pe un aerodrom de lângă București. Evenimentul are loc pe data de 19 noiembrie.

Seminarul „Nu îmi este frică de zbor”, organizat pe un aerodrom de lângă București

Evenimentul este organizat de FricaDeZbor.ro, primul site din țara noastră care tratează Aviația din perspectiva aviofobilor – parte a Asociației Iubim Aviația.

Pasagerii aviofobi sunt invitați să participe la seminarul gratuit „Nu îmi este frică să zbor”, ediția a XI-a, 19 noiembrie 2022, ora 10:00, pe Aerodromul Șirna de lângă București.

Seminarul durează 3 ore, iar cei care se confruntă cu frica de zbor vor avea ocazia să:

  • poarte discuții cu specialiști în aviație și psihologie,
  • să descopere îndeaproape modul în care funcționează un avion,
  • să înțeleagă etapele unei călătorii pe calea aerului.

Totodată, vor fi aleși 3 dintre participanții la atelier și vor avea ocazia să pună în practică informațiile dobândite, în cadrul unui zbor introductiv cu o aeronavă de școală și agrement.

„Evenimentul are ca obiectiv principal consolidarea percepției pe care pasagerii o au în legătură cu transportul aerian, procedurile de siguranță și personalul navigant, precum și a importanței aviației civile internaționale în dezvoltarea socială, economică și culturală. Pe parcursul a trei ore, pasagerii afectați de frica de zbor vor avea ocazia să călătorească în culisele aviației civile, iar la final vor obține, direct de la profesioniști, toate informațiile care să-i ajute să își gestioneze fobia în călătoriile lor viitoare cu avionul”, transmit organizatorii.

Sursa foto: fricadezbor.ro

Unul din patru români se confruntă cu frica de zbor

Conform statisticilor realizate de fricadezbor.ro, una dintre cauzele fricii de zbor este lipsa de încredere în mentenanța și condiția tehnică a avioanelor. Pe lângă acestea mai sunt și frica provocată de turbulențe și alte condiții meteo, dar și lipsa de încredere în gradul de pregătire și de responsabilitate al piloților.

La seminarul „Nu îmi este frică de zbor” vor fi prezenți următorii invitați:

  • Cătălin Prală, membru fondator Asociația Iubim Aviația și pilot comercial. Va prezenta cum se pregătește o cursă aeriană, cum este influențată aeronava de toate fenomenele meteo pe care le poate întâlni în zborul său, ce reprezintă toate sunetele care se aud în timpul zborului și îi fac pe pasageri să tresară și, nu în ultimul rând, ce înseamnă să fii pilot comandant/copilot.
  • Demersul organizatorilor de a încuraja și ajuta pasagerii cu frică de zbor va fi susținut și de medicul psihiatru Ioana Blaj, membru fondator Asociația Iubim Aviația, dar și de consilierul pentru dezvoltare personală – Eduard Andrei Vasile, invitat special în cadrul atelierului.

Detalii suplimentare despre seminar și înscriere, AICI.

Cookies