Nu credeți toate mailurile primite. Tentativă de înșelăciune cu privire la Loteria de Vaccinare

10 nov. 2021
184 Afișari
Nu credeți toate mailurile primite. Tentativă de înșelăciune cu privire la Loteria de Vaccinare
Nu credeți toate mailurile primite. Tentativă de înșelăciune cu privire la Loteria de Vaccinare

O nouă tentativă de fraudă are loc în mediul online. Dacă ați primit un e-mail prin care sunteți anunțat că ați câștigat la loteria vaccinării, ar fi bine să verificați de două ori aceste informații. Nu dați crezare tuturor mesajelor.

Nu credeți toate mailurile primite. Tentativă de înșelăciune cu privire la Loteria de Vaccinare, anunță Loteria Română prin intermediul unui comunicat oficial.

Tentativă de înșelăciune cu privire la Loteria de Vaccinare

Absolut toate informațiile ce au legătură cu Loteria de Vaccinare pot fi găsite doar pe site-urile oficiale ale Ministerului Sănătații, Ministerului Economiei, Antreprenoriarului și Turismului și al Loteriei Române, care au fost transmise încă de la începutul campaniei „Loteria de Vaccinare”.

O nouă tentativă de înșelăciune circulă în mediul online. Aceasta are scopul de a obține date cu caracter personal prin intermediul mai multor mijloace care folosesc însemne sau simboluri ale organizatorilor Loteriei de Vaccinare:

  • adrese de mail care să pară cât mai credibile;
  • logoul (sigla) Loteriei Române;
  • abrevieri de tip „gov”, care să ducă cu gândul la guvern.

Recomandăm și: Avertisment CERT-RO. Fraudă online care se folosește de numele Băncii Transilvania

Cum se procedează, mai exact: Destinatarii sunt anunțati prin intermediul unor mesaje primite pe mail că au câștigat la Loteria de Vaccinare, iar pentru revendicarea premiului fictiv, li se cer date personale sau alte elemente ce au legătură cu vaccinarea.

Nu credeți toate mailurile primite

Trebuie să știți că Loteria de Vaccinare se desfășoară potrivit Regulamentului aprobat prin ordinul comun al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și al Ministerului Sănătății. Întregul regulamentul poate fi citit pe site-urile menționate mai sus.

„Rezultatele extragerilor sunt aduse la cunoștința participanților prin afișarea pe site-ul Loteriei Române www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și pe site-ul Ministerul Sănătății.”, potrivit Regulamentului de organizare a Loteriei de vaccinare, capitolul IV – Rezultatele oficiale ale extragerilor Loteriei de vaccinare, Articolul 10.

Reprezentanții Loteriei Române trag un semnal de alarmă și le recomandă celor care primesc astfel de mesaje să nu dea curs acestor practici. De asemenea, este cel mai bine să vă informați din surse oficiale.

Cookies