Nu băgați hainele de iarnă la naftalină. ANM transmite o prognoză meteo specială pentru București

03 apr. 2022
4562 Afișari
Nu băgați hainele de iarnă la naftalină. ANM transmite o prognoză meteo specială pentru București
Nu băgați hainele de iarnă la naftalină. ANM transmite o prognoză meteo specială pentru București. Sursa foto: Unsplash

Nu schimbați garderoba de iarnă atât de repede. Administrația Națională de Meteorologie a transmis o prognoză specială pentru Capitală, ce presupune intensificări ale vântului și scăderi considerabile ale temperaturii în primele zile ale săptămânii viitoare.

După o perioadă în care bucureștenii s-au obișnuit cu temperaturi de peste 20 de grade și vreme însorită, finalul acestei săptămâni a adus instabilitate termică, precipitații și intensificări ale vântului. Din păcate, Administrația Națională de Meteorologie a transmis o prognoză meteorologică specială pentru Municipiul București, potrivit căreia vremea se va răci considerabil în zilele următoare.

Prognoză meteo specială pentru București. Cât de mult vor scădea temperaturile

Astfel, dacă joia trecută în București s-au înregistrat și 28 de grade la orele prânzului, meteorologii transmit ca luni să nu ne așteptăm la temperaturi mai mari de 13 grade. De asemenea, în intervalul 3 aprilie, ora 10:00 și 4 aprilie, ora 09:00, vremea va fi caracterizată de rafale puternice de vânt, de 55-65 km/h, iar temperatura minimă pe parcursul nopții va ajunge chiar și la 1 grad Celsius. Cerul va fi variabil, însă meteorologii se așteaptă ca cerul senin să predomine.

Mai mult, în intervalul 4 aprilie ora 09:00 și 5 aprilie ora 10:00, vremea își va continua tendința de răcire, temperaturile ajungând sub normalul acestei perioade. Astfel, temperatura maximă va fi de circa 11 grade, în timp ce minima va fi de circa 0 grade, ajungând însă și spre -2 grade la periferia Capitalei, unde se va produce brumă. Marți cerul va fi temporar noros, însă norii se vor risipi odată cu sosirea nopții. Vântul va sufla slab și moderat.

Trendul de răcire a temperaturii e sesizabil în toată țara

Întreaga țară se va confrunta în zilele următoare cu un val de răcire, mai ales în centrul, nordul și nord-estul țării, unde vor fi înregistrate ninsori și se va așterne un strat considerabil de zăpadă, conform ANM. Mai mult, în zonele de nord și nord-este se va produce brumă iar solul va îngheța local.

Cookies