Nu aveți planuri pentru weekend? Puteți vizita Muzeul Antipa, GRATUIT, de Ziua Culturii Naţionale

12 ian. 2022
591 Afișari
Nu aveți planuri pentru weekend? Puteți vizita Muzeul Antipa, GRATUIT, de Ziua Culturii Naţionale
Nu aveți planuri pentru weekend? Puteți vizita Muzeul Antipa, GRATUIT, de Ziua Culturii Naţionale. Sursă foto: Facebook/ Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa"

Dacă nu știți ce puteți face la sfârșit de săptămână, iată că Muzeul Antipa oferă o soluție simpatică: intrare gratuită cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Nu aveți planuri pentru weekend? Puteți vizita Muzeul Antipa, GRATUIT, de Ziua Culturii Naţionale, în intervalul orar 10:00 -19:00, anunță reprezentanții Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Puteți vizita Muzeul Antipa, GRATUIT, de Ziua Culturii Naţionale

Puteți vizita gratuit Muzeul Antipa, sâmbătă, 15 ianuarie 2022. Sursă foto: Facebook/ Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” sărbătorește Ziua Culturii Naționale, iar cu această ocazie a decis ca sâmbătă, 15 ianuarie 2022, să le ofere tuturor vizitatorilor intrare gratuită în cadrul expunerii permanente a muzeului, dar și acces gratuit la expoziția temporară „Moon Impact – a geological story”.

Cei mici sunt așteptați sâmbătă să descopere armonia dintre știință, natură și poezie, participând la atelierele online „Grația lebedelor”, care se desfășoară pe platforma Zoom, gratuit.

Aceste ateliere sunt susținute de specialiști din cadrul Muzeului Antipa și se adresează copiilor care au vârste cuprinse între 5 și 7 ani (în intervalul orar 11:00 – 12:00), dar și copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani (în intervalul orar 13:00 – 14:00). Este gratuită participarea la atelierele online numite „Grația lebedelor”, iar înscrierea se face tot online, prin formularul de rezervare de AICI, în limita a 15 locuri/atelier.

Planuri de weekend

Vizitatorii vor putea afla detalii despre cum s-a format Pământul și Luna și vor avea ocazia să vadă peste 250 de eșantioane de roci, meteoriți, modele 3D, holograme și proiecții video în cadrul expoziției temporare „Moon Impact”, care se află în Sala Multimedia, la parterul Muzeului Antipa.

Persoanele care aleg să viziteze muzeul sâmbătă vor avea ocazia să descopere o parte din patrimoniul științific impresionant al muzeului: circa 2 milioane de exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile), care provin din România şi din diverse zone geografice. Aceste exemplare transformă Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” într-un adevărat „jurnal” al biodiversității planetei și reprezintă cea mai importantă sursă de documentare pentru cercetarea zoologică din România.

Programul de vizitare al muzeului este între orele 10:00 – 19:00, iar 18:00 este ultima oră la care se mai poate intra.