ȘTIRI

Nu& Apa Neagra @Street Delivery

Nu& Apa Neagra este un grup muzical al cărui rădăcini se regăsesc în 2001, în Timişoara.

Sunetul grupului, bazat în principal pe improvizaţie, este rezultat prin alăturarea a diverse instrumente: baglama-saz – instrument tradiţional turcesc – cobză, fluiere, generatoare de sunet electrice şi electronice, sintetizatoare, diverse efecte. Nu& Apa Neagra a realizat trei turnee germane, între 2006 şi 2008, concertând atît în cluburi, cât şi în cadrul câtorva festivaluri.

Anul 2008 a fost momentul în care grupul a realizat primul album oficial, la casa de discuri berlineză Lollipopshop, disc perceput de către critica de specialitate de acasă ca fiind straniu şi original, dar atipic pentru scena muzicală românească.

Albumul OMAG a fost imprimat in şedinte succesive, la Berlin şi Timişoara şi promovat prin concerte în Ungaria, Germania, Olanda şi România. Înregistrari de teren, instrumente tradiţionale (cobză, baglama-saz, tilincă) sunt combinate cu diverse electronice (generatoare de sunet, sintetizator), rezultatul fiind o “etno-psihedelie” pe alocuri brută, nefinisată – o caracteristică, de altfel, a sunetului Nu& Apa Neagra.

Anul acesta, Street Delivery are loc in perioada 10-12 iunie: “Inchidem strada pentru masini si o deschidem pentru oameni”.

Scena principala.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button