BAZAR

Noutăți de la Sziget Festival Budapest. Partener media B365

Sziget Festival a gândit conceptul Meduza Nights special pentru iubitorii muzicii electronice.

Meduza este locul preferat de iubitorii muzicii electronice încă din 2006, devenind un spațiu simbolic al festivalului în ultimii ani. Binecunoscuta construcție hexagonală nu mai este anul acesta, dar spiritul rămâne același, în cadrul serilor speciale de la scena A38.

Aceste seri speciale vor include un line-up internațional, precum DJ Fresh, un adevărat ambasador al drum’n’bass-ului și Tiga, DJ-ul nr. 1 al Canadei și fondator al legendarului label Turbo Recordings. Label care îi reprezintă și pe Azari & III, o combinație inteligentă de house-electro-pop. Pe lângă aceștia, duo-ul electro din Italia Crookers, și cea mai nouă vedetă de la Ed Banger Records, SebastiAn, sau Lincoln Barrett, a.k.a. High Contrast … și mulți alții.

Pentru cei interesați de line-up-ul maghiar al serilor Meduza, Yonderboi se reîntoarce ca live act pe scenele festivalurilor maghiare în această vară. Alți artiști locali: Chris.Su, Coyote, Jade și Secret Factory.

Asta e doar o idee din ceea ce se pregătește la scena A38 în fiecare seară dupa ora 23.30, scenă al cărei program complet poate fi găsit aici:

http://szigetfestival.ro/program#l1962

                                                                                                                       

Plus…

 

 … cu ochii pe Sziget : nume noi și roata gigantică

 

…sau cel puțin cu unul, de 42 de metri inălțime: Sziget Eye, o roată gigantică în care încap 180 de persoane, situată chiar în fața scenei principale. Probabil ați observat deja și numele noi apărute în programul detaliat al evenimentului de pe  szigetfestival.com / szigetfestival.ro

 

Sziget Eye va fi simbolul unui festival reînnoit care aniversează 20 de ani în acest an. Va funcționa la o capacitate de 1000 de persoane/oră iar noaptea va găzdui proiecții de film pe o pânză imensă de câteva sute de metri pătrați. Un lucru e cert, Londra nu va fi singurul loc cu o roată gigantică și vizitatori din toate colțurile lumii la jumătatea lunii august.

 

Și cu siguranță nu va fi nici singurul loc unde poți intâlni prieteni ai sportului, căci trupa indie din Germania Sportfreunde Stiller va lua cu asalt scena principală vineri după-amiaza. Trupa a anunțat că va cânta piese noi la festivalurile din această vară, ceea ce ne dă de înțeles că se lucrează la un nou album.

 

Altă noutate în line-up este și duo-ul hip-hop din Brighton Rizzle Kicks, care și-a lansat albumul de debut “Stereo Typical” acum mai puțin de un an și deja s-a vândut în peste 300.000 de exemplare în Marea Britanie. Îi puteți vedea vineri la scena A38.

 

Zilele -1 și 0 vor găzdui YourOpen International Talent Festival, care include un total de 18 trupe din 15 țări, toate fiind fie câștigătoare ale concursurilor de talente organizate în țările lor fie venind prin intermediul Central and Eastern European Talent Exchange Program (CEETEP).

 

O atitudine deschisă este cu siguranță în spatele fiecărui program al noilor scene naționale de la Sziget, al căror scop este acela de a prezenta cultura tărilor care vizitează festivalul în fiecare an. În 2012 Olanda va fi reprezentată la scena “Holland meets Hungary”.

 

Sziget nu ar fi la fel fără italieni, așa că aveți grijă să vizitați scena “Puglia Sounds Mambo”, ce va avea în program trupe din sudul Italiei, în concerte semi-acustice. Vineri vă recomandăm să nu ratați concertele Bud Spencer Blues Explosion și I Ministri.

 

Greu de ales, dar e timpul să o facem! Dacă aveți nevoie de ajutor, cercetați programul pe zile sau downloadați aplicația gratuită Sziget care va si disponibilă în curând pe App store și Android Market (Google Play).

 

 

PARTENERI MEDIA în România: www.szigetfestival.ro/parteneri

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button