Noul stadion Rapid Arena, aproape gata. Nocturna a fost deja testată VIDEO

17 iun. 2021
176 Afișari
Noul stadion Rapid Arena, aproape gata. Nocturna a fost deja testată VIDEO

Compania Națională de Investiții (CNI) a anunțat recent, pe pagina oficială de Facebook, că lucrările la Stadionul Rapid Arena sunt aproape de finalizare. Mai mult, instalația de nocturnă a fost deja testată.

Stadionul Rapid va avea o capacitate de 14.050 de spectatori iar peste 250 de locuri sunt dedicate persoanelor cu dizabilități în însoțitorilor acestora. De asemenea, arena va avea și o pistă de atletism, o sală de sport, spaţii de cazare pentru sportivi şi spaţii administrative, dar şi spaţii dedicate publicului.

„Stadionul Rapid aproape de finalizare! În această seară au avut loc primele probe ale instalaţiei de nocturnă de pe noua arenă din Giuleşti!”, este mesajul transmis de Compania Națională de Investiții (CNI).

Suprafața înierbată va fi de 80×120 m, potrivit normelor impuse de UEFA.

Cum va fi dotat Stadionul Rapid

  • capacitate 14.050 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor);
  • nivel de clasificare UEFA, 4;
  • suprafață desfășurată de 40.522 mp;
  • suprafaţa totală înierbată 120 X 80 m (inclusiv suprafaţa de gardă);
  • complexul va fi include săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice;
  • spaţii de cazare pentru sportivi;
  • spaţii de alimentaţie publică;
  • spaţii administrative.

„Rapid Arena” s-a construit pe locul vechiului stadion „Giulești – Valentin Stănescu”, inaugurat în urmă cu 82 de ani și demolat în 2019.

Proiectul stadionului din Giulești este unul dintre cele trei stadioane construite în București organizarea EURO 2020, alături de Stadionul „Steaua” și „Arcul de Triumf”. În fapt, cele trei stadioane vor găzdui antrenamentele echipelor naționale din grupa C, respectiv Austria, Macedonia de Nord și Ucraina.

Ce nume vor purta tribunele și lojele

Acestea sunt denumite după numele unor mari fotbaliști din istoria Rapidului.

Peluza Nord – Dan Coe
Peluza Sud – Tache Macri
Tribuna a II-a – Alexandru Neagu
Tribuna I: Valentin Stănescu
Tribuna VIP: Nicolae Manea

Cum se vor numi lojele

Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu.

Cookies