Noul spital din București, construit de ”Dăruiește viață” din donații și sponsorizări, cea mai mare inițiativă socială din România, este gata

15 dec. 2022
516 Afișari
Noul spital din București, construit de ”Dăruiește viață” din donații și sponsorizări, cea mai mare inițiativă socială din România, este gata

Asociația Dăruiește Viață anunță că a finalizat lucrările de construcție pentru spitalul construit la Marie Curie, cea mai mare inițiativă de implicare socială din România, susținută de peste 350.000 de donatori și 7.000 de companii.

Zilele aceastea este montat mobilierul și sunt testate instalațiile. Recepția e programată în prima parte a anului viitor, scrie și buletin.de București. NoiFacemUnSpital este cea mai mare inițiativă de implicare socială din România.

Povestea „Noi facem un spital“ a apărut din dorința de a renova secția de onco-pediatrie a Spitalului Marie S. Curie din București, însă s-a transformat în scurt timp într-un proiect de țară – primul Spital de copii ridicat exclusiv din donații și sponsorizări.

Ce dotări are noul spital

Spitalul Dăruiește Viață este, din punct de vedere tehnic, o clădire de 12.000mp și 9 niveluri ridicată de la zero, o centrală termică de 2.400mp ce va deservi întreg Spitalul Marie Curie, instalații conforme cu normele moderne pentru spitale și un proiect de design gândit în jurul pacientului și al familiei sale.

Noul spital va avea primul Departament de Radioterapie Pediatrică, bloc operator integral în sticlă, tehnologie (digitalizare, sistem BMS, centrală de tratare a aerului, echipamente de top în radioterapie), spații umane (paturi pentru aparținător, grădină indoor, locuri de joacă, studio radio, observator astronomic, spații de relaxare etc.).

Ce va urma

Dăruiește Viață, alături de donatori și susținători, își propune ca, în următorii ani, să creeze la Spitalul Marie S. Curie primul campus medical din țară și un centru de referință în S-E Europei pentru tratarea multidisciplinară a copilului cu boli grave. Proiectul va include atât o a doua clădire nouă, cât și renovarea și modernizarea celei actuale.

Îți mai recomandăm și:

Cookies