Noul serial HBO Max „A spy among friends” include scene filmate în București. Filmările au fost realizate în primăvara anului trecut, iar filmul este deja disponibil online

19 feb. 2023
1398 Afișari
Noul serial HBO Max „A spy among friends” include scene filmate în București. Filmările au fost realizate în primăvara anului trecut, iar filmul este deja disponibil online
Noul serial HBO Max „A spy among friends” include scene filmate în București. Filmările au fost realizate în primăvara anului trecut, iar filmul este deja disponibil online. Sursa foto: urban.ro

Serialul „ A spy among friends”, nou apărut pe HBO Max, are câteva scene filmate în București.

Conform urban.ro, anumite locuri din Capitală au fost folosite pentru locațiile care ilustrează Beirutul, Moscova, Viena și Berlin.

Bucureștiul este un oraș diversificat din punct de vedere arhitectural, iar acest lucru atrage producătorii de film din străinătate.

Despre ce este filmul „A spy among friends”

„A spy among friends” ilustrează povestea unui spion dublu Kim Philby( britanic-rus), jucat de Guy Pearce.

Serialul cu Guy Pearce( în rolul lui Kim), alături de Damian Lewis( în rolul prietenului său, spionul Nicholas Elliott) se învârte în jurul plecării lui Philby din Beirut, în anul 1963, sub nările tremurande ale M16, conform urban.ro

Introducerea evadării sale din Beirut a fost un interogatoriu de patru zile, din partea prietenului său, Nicholas Elliott.

Povestea este făcută în jurul prieteniei misterioase dintre Nicholas și Kim, deoarece pare că au secrete și aliante nefondate.

Serialul are 6 episoade și este inspirat din fapte reale, cu o dramatizare bazată pe cartea lui Ben Macintyre.

Care sunt locurile din București în care s-au filmat secvențe din serial

Nu vă simțiți bine atunci când descoperiți locuri cunoscute ale Bucureștiului în filme sau seriale din străinătate?

Unul dintre aceste locuri este chiar în spatele spitalului Colțea, în zona Histro Botev, unde sunt clădiri dărâmate. Această stradă a fost folosită în serial pentru ilustrarea scenei de la balcon, care este esențială pentru poveste.

Imaginea clădirilor dărâmate ale Capitalei transmit cu gândul la Beirutul din anii 40, conform urban.ro

O altă zonă regăsită în serial este Piața Sfântul Gheorghe din Sectorul 1 al Bucureștiului. Piața este asemănată cu cele din Viena sau Berlin.

Scena în care apare clădirea de la Sala Palatului este considerată haioasă de către bucureșteni, deoarece în serial reprezintă un minister din Moscova unde se fac pașapoarte. Aici își face pașaport rusesc Philby, un personaj al filmului.

Filmările au fost făcute în primăvara anului trecut, iar de producția locală s-a ocupat Alien Films Entertainment.

Clădirile diversificate din punct de vedere arhitectural ale Bucureștiului arată cât de util poate fi orașul în producțiile cinematografice din afară.

Imagini din timpul filmărilor „A spy among friends”
Imagini din timpul filmărilor „A spy among friends”. Sursa foto: urban.ro

Dacă autoritățile ar oferi facilități fiscale producătorilor străini, poate am avea mai multe avantaje în lumea cinemtaografică și economia noastră ar mai crește.

Te-ar putea interesa și:

Cookies