Noul sens giratoriu de pe DN2, în zona localității Afumați (Ilfov): Încep lucrările, anunță Scrioșteanu

14 mart. 2023
1561 Afișari
Noul sens giratoriu de pe DN2, în zona localității Afumați (Ilfov): Încep lucrările, anunță Scrioșteanu
Noul sens giratoriu de pe DN2 în zona localității Afumați (Ilfov): Încep lucrările, anunță Scrioșteanu. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor anunță că încep lucrările pentru noul sens giratoriu de pe DN2 în zona localității Afumați din Ilfov. „Deși este o lucrare mică, impactul pentru această zonă a județului Ilfov este destul de mare”, spune Irinel Ionel Scrioșteanu.

Încep lucrările la noul sens giratoriu de pe DN2, în zona Afumați, județul Ilfov

La începutul acestei săptămâni (13.03.2023) a avut loc primirea predarea – primirea amplasamentului între DRDP (Direcția Regională de Drumuri și Poduri) București și constructorul care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor pentru amenajarea noului sens giratoriu de la intersecția DN2 cu DJ200A spre comunele Petrăchioaia și Dascălu din județul Ilfov.

Am ținut să fiu prezent la acest moment al predării amplasamentului pentru că, deși este o lucrare mică, impactul pentru această zonă a județului Ilfov este destul de mare, având în vedere faptul că această porțiune din DN2 reprezintă zona cu unul dintre punctele negre cu cele mai multe accidente rutiere în ultimii ani, transmite secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe Facebook.

Proiectul se realizează la cererea și cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, prin președintele Hubert Toma și al autorităților locale din comuna Afumați, prin primarul Gabriel Dumănică și comuna Petrăchioaia, primarul Dobre Mihai, prezenți luni, 13 martie, la predarea amplasamentului.

Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Alte lucrări pentru DN2, Ilfov

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor reamintește că, tot pentru DN2, județul Ilfov, a fost finalizată proiectarea, iar acum autoritățile sunt în proceduri de exproprieri pentru amenajarea unui punct de întoarcere pe DN2 la ieșirea din localitatea Afumați (Ilfov) spre Urziceni (Ialomița). În perioada următoare va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor.

De asemenea, a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea sensului giratoriu din zona satului Șindrilița (comuna Găneasa), iar zilele următoare se va semna și contractul.

Cookies