Noul regulament al parcărilor de reședință din Sectorul 3, pus în dezbatere publică. Cei ce au apartamente de trei camere ar putea obține câte două locuri

10 iun. 2022
18385 Afișari
Noul regulament al parcărilor de reședință din Sectorul 3, pus în dezbatere publică. Cei ce au apartamente de trei camere ar putea obține câte două locuri
Noul regulament al parcărilor de reședință din Sectorul 3, pus în dezbatere publică. Cei ce au apartamente de trei camere ar putea obține câte două locuri | Sursă foto: Facebook-Primaria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 invită cetățenii la o dezbatere publică pe tema regulamentului parcărilor de reședință. Cei ce locuiesc în Sectorul 3 sunt invitați să vină cu propuneri, sugestii și păreri.

Cetățenii din Sectorul 3 sunt invitați dezbatere publică pe tema parcărilor de reședință

Primăria Sectorului 3 anunță că modificarea regulamentului în ceea ce privește parcările de reședință este necesară pentru a fi în acord cu situațiile întâlnite precum și pentru implementarea unui nou sistem de atribuire a locurilor de parcare.

Robert Negoiță a declarat că, până la acest moment, în Sectorul 3 au fost amenajate circa 80.000 de locuri de parcare. Cu toate astea, ele sunt încă insuficiente.

Am încercat să le reorganizăm, să le repoziționăm, să obținem cât mai multe locuri de parcare, dar să păstrăm în același timp spațiul verde, să dezvoltăm conceptul de „parcare în pădure”.

Două locuri de parcare pentru un singur apartament

Printre prevederile noului regulament pentru locurile de parcare de reședință din Sectorul 3, se numără și posibilitatea anumitor persoane de a solicita un al doilea loc de parcare.

Decizia a fost luată, după ce anul trecut aproximativ 7.000 de locuri de parcare au rămas nedistribuite în Sectorul 3, după cum declară Robert Negoiță.

Cu toate astea, cel de-al doilea loc de parcare va putea fi solicitat doar după terminarea primei etape de distribuirea a locurilor de parcare, și doar de persoanele ce îndeplinesc condițiile.

Iată cine poate solicita un al doilea loc de parcare de reședință:

  • Persoanele fizice ce au adresa de domiciliu/reședința la un apartament de trei camere sau mai mult.
  • Persoanele juridice ce își desfășoară activitatea într-un imobil cu o suprafață de 100 mp sau mai mult.

De asemenea, persoanele juridice ce își desfășoară activitate într-un imobil de 300 mp, sau mai mare, pot solicita, în cea de-a doua etapă de distribuire a parcărilor, alte două locuri.

Vrem să reglementăm procesul de relocare, să îl facem mai facil, dar în același timp să luăm măsuri mai ferme împotriva celor care parchează pe locurile de parcare plătite fără a lăsa un număr de telefon, așa cum prevede astăzi regulamentul, a adăugat edilul Sectorului 3.

Regulamentul complet poate fi consultat AICI. Cetățenii pot trimite sugestiile și opiniile prin e-mail la adresa: [email protected] sau prin poștă pe adresa: Primăria Sector 3 – Calea Dudești nr. 191, Sector 3, pentru Biroul Relații Consiliul Local.

Cookies