ȘTIRI

Noul patinoar al Capitalei va avea acoperiș pietonal și 3.100 de locuri

„In data de 10 iunie, a avut loc sedinta de deschidere a ofertelor aferente procedurii de licitatie pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare si lucrari de constructii. In prezent, se deruleaza procedura de evaluare a ofertelor. Municipiul Bucuresti isi propune refacerea si modernizarea actualului patioanar Mihail Flamaropol si realizarea unui patinoar modern pentru sporturi pe gheata, dotat si echipat la standarde inalte de calitate. Se doreste includerea sa atat in circuitele competitionale internationale, cat si intr-un circuit sportiv public permanent, a declarat, duminică, primarul general, Sorin Oprescu. 

Patinoarul va avea o suprafata desfasurata de aprox. 9500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri. De asemenea, acoperisul viitorului patinoar va fi pietonal, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinatate. 

„In scopul integrarii armonioase in parc, se are in vedere amenajarea unui acoperis verde al constructiei si accesul publicului, permitand astfel o priveliste panoramica asupra ansamblului”, a mai spus primarul general. 

Valoarea totala a investitiei este de 105 milioane de lei, fara TVA, iar durata de executie de 24 de luni.

Patinoarul „Mihai Flamaropol” din Capitală a fost închis în luna martie a anului trecut ca urmare a sistării furnizării utilităţilor, Ministerul Tineretului şi Sportului luând această decizie după ce administratorul patinoarului de la acea dată, Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, a întârziat plăţile şi a acumulat restanţe la facturile către Enel şi Apa Nova în sumă totală de 1,2 milioane de lei.

Guvernul a dispus, în decembrie 2013, trecerea patinoarului artificial „Mihai Flamaropol” şi a terenului în suprafaţă totală de 26.350 de metri pătraţi, de la Ministerul Tineretului şi Sportului în administrarea Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti (CGMB).


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button