Noul parc Timişoara din Bucureşti, inaugurat oficial de primarul Gabriel Mutu. CUM ARATĂ FOTOGALERIE

de:
02 dec. 2019
7 Afișari
Noul parc Timişoara din Bucureşti, inaugurat oficial de primarul Gabriel Mutu. CUM ARATĂ FOTOGALERIE

„Parcul Timişora este unic în ţară, având în vedere faptul că, după anul 1989, nu s-a mai construit niciun parc de la zero, în zonele centrale ale oraşelor mari. Acesta beneficiază de o suprafaţă generoasă (n.r. – peste 18.000 mp), suprafaţă ce a rezultat din reconversia unui fost teren industrial transformat, astfel, în zonă verde. Mă bucur să creştem împreună suprafaţa de spaţii verzi a sectorului, ceea ce înseamnă pentru noi toţi un mediu mai curat şi, astfel, mai sănătos”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, la inaugurarea noului parc.

Cu această ocazie, edilul a aprins chiar din parc, şi luminiţele de sărbători, împreună cu mai mulţi copii şi câteva sute de membri ai comunităţii locale.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de animatori care i-au încântat pe cei mici cu jocuri şi baloane colorate. 

Pentru ca distracţia să fie pe măsură, administraţia locală a pus la dispoziţia vizitatorilor, gratuit, şi un stand de fotografii instant, de unde cei interesaţi au plecat acasă cu o amintire foarte frumoasă. 

Atracţiile parcului au fost figurinele 3D cu care aproape toţi vizitatorii şi-au făcut fotografii pe parcursul serii. 

 

Ce dotări are noul parc Timişoara 

Parcul din Bd. Timişoara nr.10 beneficiază de locuri de joacă pentru copii, dotate cu suprafeţe antitraumă, plus un leagăn incluziv, destinat copiilor cu dizabilităţi motorii. La acestea, se adaugă terenuri de sport pentru adulţi şi copii, precum şi aparate de fitness urban.
IMPORTANT! Parcul este dotat şi un echipament calisthenics, cu ajutorul căruia pot fi lucrate mai multe grupe de muşchi în acelaşi timp.
Calisthenics oferă pe lângă fitness muscular și cardiovascular, îmbunătățirea abilităților psihomotorii cum ar fi echilibru, agilitate, coordonare.
Echipele sportive, unitățile militare, taberele școlare sau orice grupuri care practică gimnastică utilizează acest tip de exerciții ca formă de pregatire fizică sincronizată pentru a crește coeziunea de grup și disciplina.
Acest tip de exerciții sunt de asemenea populare datorită componentei educaționale, fiind apreciate la scară largă în școlile primare și secundare din întreaga lume, datorită programelor de educație fizică adaptate acestora.

În ceea ce priveşte amenajarea spaţiului verde, la parcul din Bdul. Timişoara nr.10 a fost montat gazon rulou nou, sistem automat de irigaţii şi au fost plantaţi 234 arbori (platani, tei şi arţari) şi aprox. 1.600 arbuşti ornamentali, inclusiv 874 trandafiri. Parcul beneficiază de alei pavate, şi sistem de supraveghere video, inclusive Wi-fi. Parcul beneficiază, de asemenea, de trei cişmele publice şi o fântână arteziană deosebită, plus foişoare şi pergole.

Vizitatorii au la dispoziţie 120 de bănci pentru odihnă şi alte 120 de coşuri de gunoi pentru păstrarea curăţeniei.

VEZI AICI CUM ARATĂ noul parc Timişoara din Sectorul 6, văzut printr-un timelapse VIDEO

Cookies