Revitalizarea zonei Pieței Obor este un proiect important pentru București, iar acum „Noul Obor” s-a blocat: lucrările au ajuns abia la aproximativ 40% din execuție. Nemulțumiți că își pierd locurile de parcare de la bloc, mai mulți bucureșteni au găsit înțelegere la actualul primar al Sectorului 2, Rareș Hopincă, iar lucrările s-au blocat.
Hopincă a primit solicitarea oamenilor și a cerut ADP Sector 2 să ia în serios această situație, potrivit G4Media.
Proiectul important pentru zona Obor a început cu un stadiu de regenerare urbană, realizat împreună cu Banca Mondială. Pentru proiect, potrivit informațiilor transmise de fostul edil al Sectorului 2, Radu Mihaiu, s-au făcut sondaje și workshopuri cu bucureștenii care locuiesc în zonă și cu antreprenorii, focus grupuri, iar un ONG a cerut ca, în paralel, să facă sondaje pentru a verifica veridicitatea demersului.
„Noul Obor” își propune să transforme Aleea cu Ceas într-un spațiu pietonal modern, astfel încât zona să fie revitalizată și să devină mai prietenoasă pentru bucureșteni și pentru turiști: vor fi create trotuare largi, spațiile verzi vor fi extinse, dar și extinderea spațiilor pietonale de lângă magazinul Obor.
Proiectul presupune și dispariția locurilor de parcare vechi și crearea altora, chiar dacă nu sunt la fel de multe.
În schimb, conform planului, bucureștenii care locuiesc în zonă ar urma să primească noi locuri de parcare în 3 zone noi:
Potrivit specialiștilor, care au lucrat la documentație, proprietarii din ansamblul ALMO nu ar mai fi fost nevoiți să treacă prin pasaj ca să parcheze și să meargă 10 minute ca să iasă din parcare, întrucât se făcea lift care dădea în fața magazinului Obor, potrivit G4Media.
Acum, proiectul riscă întârzieri de aproape un an.
Luni, 17 martie, fostul edil al Sectorului 2 a ținut să spună că va lupta pentru acest proiect, atât în Consiliu, cât și în instanță, dacă va fi nevoie.
Radu Mihaiu spune că Oborul „merită să devină un loc vibrant pentru toți bucureștenii. Un spațiu în care să ne adunăm și să ne placă”.
Pentru mulți dintre noi spațiul public nu există. Din casă sărim în mașină, coborâm la muncă sau intrăm în alt loc privat. Fiecare în celula lui, fiecare în bula lui și ajungem să nu dăm doi bani pe oraș.
Totuși, când mergem în vacanțe luăm capitalele europene la pas. Ne place să stăm în piațete aranjate, să luăm pulsul orașului, să cunoaștem alte culturi.
Păi și la noi de ce nu?, spune Mihaiu pe Facebook.
Fostul primar spune că Bucureștiul are multe de oferit, la fel și Oborul. Ține doar de administrație să pună în valoare aceste lucruri.
Lăsați proiectul așa cum e! Bucureștiul o merită.