ȘTIRI

Noul ministru al Economiei a renunțat la un salariu de 20.000 de euro/lună pentru a veni la Guvern

În calitate de ministru, Costin Borc câştigă 3.500 de euro net pe lună. Declaraţia sa de avere, depusă la 2 decembrie 2015, precizează venituri nete încasate în 2014 de 1.059.797 lei de la compania Eco Gest, parte a grupului Lafarge, scrie ZF. 

Este posibil ca aceste venituri să includă şi alte prime sau bonificaţii, astfel încât salariul lunar să fie mai redus. Salariul lui Borc este printre puţinele salarii de director general de mari companii multinaţionale prezente în România făcute publice.

Lafarge, compania condusă de Borc, a avut în anul 2014 venituri de 155 milioane de euro.

Borc mai declară conturi de câteva sute de mii de euro deschise la bănci din ţară şi din Franţa, o casă de 148 de metri pătraţi la Paris şi două locuinţe la Bucureşti. De asemenea, în declaraţia de avere a ministrului mai e menţionat un teren agricol de 50 de hectare în comuna Dragalina în judeţul Călăraşi, de pe urma căruia el şi soţia sa au obţinut venituri de 30.000 de lei.

Un alt salariu din sectorul privat care a mai fost până acum făcut public este cel al Alexandrei Gătej, fostă directoare la Unilever, care a devenit consilier prezidenţial în mandatul preşedintelui Traian Băsescu, în 2009. Ea a raportat un salariu de 18.000 de euro pe lună.

Borc are un doctorat în economie de la Universitatea din Wisconsin Madison din Statele Unite şi este absolvent al Institutului Politehnic din Bucureşti, cu specializarea în energetică. El a fost consilier coordonator al premierului Radu Vasile în anii 1998-1999. Românul şi-a început activitatea în cadrul grupului Lafarge în Statele Unite, după care a condus timp de patru ani activitatea de agregate şi betoane din România, iar în perioada 2008-2013 a fost CEO al Lafarge Serbia.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button