Noul Mexican de București: Los Amantes. Cu tacos adevăratos de puerco și margarita cheesecake

25 nov. 2022
6760 Afișari
Noul Mexican de București: Los Amantes. Cu tacos adevăratos de puerco și margarita cheesecake

Nu mai am televizor de vreo 10 ani, ceva de genul. Așa că habar n-am cine e acest chef Munti, care a/și-a deschis un nou restaurant/loc cu haleu mexican, fix în buricul târgului bucureștilor, pe Calea Victoriei 52, vizavi de Novotel. Se numește Los Amantes (fără nici o legătură cu opera suprarealistă a lui Renne Magritte) și mi-a atras imediat atenția logo-ul din fața crâșmei, pentru că e lucrat frumos, e atractiv, emană mexicanitate (dacă există cuvântul ăsta), pesemne s-au băgat ceva bănuți în branding și chestia asta îmi place. Cum locuiesc în zonă, am văzut spațiul evoluând și pot confirma că s-a lucrat intens la amenajare, preț de câteva luni bune. Într-un final, pe 9 noiembrie, s-a deschis, în sfârșit, Los Amantes. O, dios mio! Ce fericirios!

Și după ce-a trecut valul de influenceri nehaliți și pișcotari vânători de bartere și atenție, hop și eu la Los Amantes, gata să dau bănuțu’ gros pentru un burrito cinstit și niște tacos adevăratos. Zis și făcut. Miercuri am trecut pragul, pe înseratelea.

Interioros – Exterioros Los Amantes

Locul e foarte mișto amenajat. Respiră Mexic prin toți porii, fără a fi kitchos. De la mobilier, open kitchen, decorațiuni interioare, picturi pe pereți, până la muzică și ambient, totul te face să te bucuri din plin de atmosfera mexicană. Practic, te face să deschizi meniul, 100%. Estimez că s-au băgat lejer peste 70.000 de euro în amenajare. Le-jer. Au reușit să transforme un loc care colcăia de la cucharacha într-o locație primitoare, curată, de bun gust, foarte frumoasă. Femeia monosprânceană de pe peretele din baie este preferata mea. Afară, doar câteva mese înalte, nimic extravagant. Experiența mexicană se trăiește la interior. Un mare plus pentru bucătăria tip open kitchen, pentru că poți vedea live show-ul asamblării preparatelor.

 

Meniul cuprinde de la tacos, chimichangas, burritos, nachos, echiladas, quesadillas, tostadas până la deserturi de genul cheesecake cu margarita și flan casero – un desert sud american cremos pe bază de lapte, ouă și vanilie. Ai de unde alege. Eu m-am oprit la 4 preparate care mi-au făcut cu ochiul. Ca starter, am ales o Margarita cu mango, să fie bine, ca să nu fie rău.

Meniu Los Amantes

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine de la Los Amantes:

Jalapeno Balls – Bile de brânză cu jalapenos, sos de maioneză picantă, sos salsa verde, pătrunjel | 27 lei

Am primit 5 chitfeluțe de brânză cu jalapenos de dimensiuni decente, deep fried, cu sos de maioneză picantă pe deasupra, un pic de sos verde și pătrunjel, exact cu scrie în meniu. Despre gust nu e foarte mult de spus. Niște bile fierbinți de brânză puțin picantă și cam atât. Nimic deosebit în aromă sau gust. Deasemenea, exceptând culoare verde a sosului, nu e nimic mexican în ele. Rămâne un aperitiv ok, dar pe care îl poți cumpăra de la orice fast-food care oferă cheese balls de genul ăsta. Dacă aș fi știut că sunt mediocre, cu siguranță mă orientam spre alt preparat pentru cei 27 de lei. Mai puneam 5 lei și mâncam ceva bun, cum ar fi tacos puerco pibil.

Jalapeno Balls

Tacos Puerco Pibil – 2 x Mini Tortilla, carne pulled pork homemade ușor afumată, pico de gallo și guacamole | 32 lei

Preparatul meu preferat din toată experiența noului Los Amantes. Da, sunt mici cele 2 tortilla, da, costă 32 de  lei, dar există un dar. E un preparat absolut delicios. Storci bine felia de lime peste toată compoziția, iar rezultatul este impresionant. Combinața de lime peste pulled pork puțin afumat, sosul fresh pico de gallo,  guacamole, coriandru și puțină roșie este perfectă. Am împins fericit pe gât tacos puerco pibil! Gustos de-ți vine să dai cu sombrero de pământ! Cu ocazia asta, mi-am adus aminte de vizita la Amsterdam de acum 2 luni, unde am plătit vreo 15 euro, dacă nu mai mult, pe exact aceeași cantitate te tacos. Deci, cumva, 32 de lei pare un preț foarte corect. Recomand ca antreu, de împărțit la doi. Puerco Pibil e un must pentru orice muciacio și muciacia care calcă pragul Los Amantes.

 

Tacos Puerco Pibil

Burrito Navajo – Tortilla, carne de vită gătită lent și afumată în casă, salată verde, chilli con carne, orez, roșii, mozzarella, salsa verde, sos de alune și migdale, coriandru, pătrunjel, ceapă crocantă | 41 lei

Știi, mă așteptam ca Burrito Navajo să ia coroniță. Ingredientele îl recomandau din plin, vita aia gătită lent și afumată în casă suna al naibii de bine, motiv pentru care l-am și comandat. Dar pentru mine a căzut pe locul doi, după puerco pibil, pentru că n-are cum efectiv să bată combinația de mai sus. Altminteri, am primit un burrito consistent, tăiat în două, prezentabil, colorat, frumos, cu ingrediente fresh. Carnea de vită un pic cam uscată, de parcă îi lipsea un sos, ceva care s-o facă să alunece mai bine. Un burrito reușit, din care am luat și la pachet, iar a doua zi a fost la fel de bun.

Burrito Navajo – Los Amantes

Margarita Cheesecake – Faimosul nostru cheesecake, gătit pe cuptor, cu cremă fină de brânză cu tequila și triplu sec și ganache de ciocolată cu margarita

Așa scrie în meniu: Faimosul nostru cheesecake. Întrebarea e: cum a devenit cheescake-ul ăsta faimos, dacă Los Amantes abia s-a deschis? Mă rog, l-am comandat, pentru că cine nu și-ar dori să guste măcar dintr-un cheesecake cu cremă de brâbză cu tequila, triplu se și ganache de ciocolată cu margarită. Tre să fii loco să nu vrei! Sună wow! Sună mișto! Sună mexican!

Margarita Cheesecake – Los Amantes

Doar sună. În realitate, am mâncat un cheesecake obișnuit spre mediocru și n-am simțit nici un fel de tequila, triplu sec sau ganache cu margarita. Nada! Zero. Plăcut ca o zi de așteptat la coadă la ANAF. Blatul tare, de abia îl puteai străpunge cu lingurița. Foarte nefaimos din partea lui. Bă, și jur c-am vrut să-mi iau Flan Casero la desert, dar moldoveanul din mine nuuuuuuuuuuuuuuu, ia-ți cheesecake cu margarita și tequila! Iaca, na. Așa-mi trebuie.

Total Los Amantes: 164 de lei. Din care 35 de lei a fost cocktailul.

O să mai mănânc pentru tine de la Los Amantes. 100% Da. Sunt vecinii mei, iar locul arată prea frumos ca să nu-i trec pragul. În plus, trebuie musai să încerc și celelalte preparate din meniu.

Alte observații: Pregătește-te să miroși a mâncare. Atât.

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine!

Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine prin București:

Cookies