Noul look al Pieței Unirii. Robert Negoiță spune că Primăria Sectorului 3 nu a schimbat bordurile, ci a pus prefabricate

10 nov. 2022
6917 Afișari
Noul look al Pieței Unirii. Robert Negoiță spune că Primăria Sectorului 3 nu a schimbat bordurile, ci a pus prefabricate

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat într-o declarație publică, susținută la aproximativ o lună și jumătate de când au început lucrările în Piața Unirii, că nu a schimbat bordurile, ci a montat prefabricate pentru amenajarea spațiilor verzi, iar aceste lucrări nu au nevoie de avize. Afirmația sa vine după ce Primăria Capitalei, autoritatea care administrează calea rutieră, a menționat că nu a fost consultată pentru lucrările efectuate de Primăria Sectorului 3.

„Nu era nevoie acolo de niciun fel de aviz, pentru că e vorba de amenajare spaţii verzi, iar spaţiile verzi nu necesită autorizaţie pentru amenajare. (…) Bordurile nu au fost schimbate în niciun caz de noi.

Am pus nişte prefabricate, care nu sunt borduri, nişte prefabricate mai înalte, pentru că acolo avem nevoie de înălţime.

Pe de o parte, să protejăm spaţiul verde de maşini, să nu mai poată intra cu maşinile peste spaţiile verzi. Pe de altă parte, avem nevoie de o cantitate, de o grosime de pământ, ca să poată trăi plantele acolo. Deci nu este nimic altceva decât am făcut în tot ce înseamnă Sectorul 3, care este cel mai verde sector şi cea mai verde zonă urbană din România. Nu trebuie să mă credeţi, ideea ar fi să ieşiţi pe stradă, să vă convingeţi personal”, a declarat primarul, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres și Hotnews.

Primăria Sectorului 3 a pus celebrele borduri prefabricate pe care le utilizează în aria sa administrativă și reamenajează câteva zone betonate din Piața Unirii din Capitală.

Din cauza lucrărilor, semafoarele nu au funcționat, săptămâni întregi, iar traficul a fost dirijat de polițiști, iar întrebările B365 legate de lucrări au rămas fără răspuns.

Piața Unirii este în administrarea Primăriei Capitalei, iar la solicitarea HotNews.ro, reprezentanții instituției au spus că Primăria Sectorului 3 nu le-a cerut acordul.

„Lucrările efectuate de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii fac parte din categoria celor de reabilitare (înlocuire borduri, reasfaltare, reabilitare spații verzi), astfel nu este necesar avizul Comisiei Tehnice de Circulație (care ar fi necesar în cazul modernizărilor/reconfigurărilor).

Câtiva metri mai departe, tot în Piața Unirii, unde începe Sectorul 4, administrația condusă de Daniel Băluță a realizat o parcare pe trotuar și a fost amendată de Primăria Capitalei tot pentru lipsa avizelor.

Îți mai recomandăm și:

Cookies