ARHIVA B365

Noul judecător CC Maya Teodoroiu a depus jurământul la Cotroceni. MESAJUL LUI IOHANNIS

Preşedintele Klaus Iohannis a avut un scurt mesaj pentru judecătorii Curţii Constituţionale, după ce Simona Maya Teodoroiu a depus jurământul.

„În primul rând doamna judecător (Simona Maya Teodoroiu, n.r.) vă felicit şi vă doresc mult succes în această misiune nobilă de judecător al Curţii Constituţionale a României. Este un lucru evident că vă veţi ocupa, împreună cu colegele şi colegii dumneavoastră de respectarea Constituţiei României, nu voi insista asupra acestui aspect. Este, însă, important de subliniat, domnule preşedinte Zegrean, onoraţi judecători ai Curţii Constituţionale că, după părerea mea, dumneavoastră reprezentaţi ceea ce s-ar numi un stâlp al democraţiei din România. Eu cred că munca pe care o depuneţi este extrem de importantă pentru consolidarea democraţiei în România şi vă încurajez să mergeţi mai departe cu toată hotărârea, cu toată responsabilitatea, cu toată demnitatea, să dovediţi şi în continuare că ştiţi să faceţi faţă oricăror situaţii dificile”, a afirmat preşedintele Iohannis, potrivit Mediafax.

Simona Maya Teodoroiu, propusă de PSD, a fost aleasă miercuri de plenul Senatului în calitatea de judecător al Curţii Constituţionale.

Teodoroiu a obţinut votul favorabil a 87 de senatori, în timp ce Mona Lisa Neagoe, susţinută de PNL, a beneficiat de 73 de voturi.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button