ARHIVA B365

Noii miniștri depun jurământul miercuri dimineață

„L-am sunat acum pe domnul președinte Băsescu, pentru că este vorba despre finalizarea procedurii, și va avea loc, conform discuției noastre și deciziei domniei sale, mâine la ora 20,30. Mâine dimineață voi fi la Belgrad pentru întâlnirea celor 16 prim miniștri din Europa Centrală și de Est, primul ministru al Chinei, și atunci mâine, la 20,30 va fi ceremonia. Între timp însă, noii miniștri au ocazia să discute cu foștii miniștri acolo unde este cazul, despre predare-primire, despre lucrurile importante și, în același timp, să se pregătească pentru că imediat, de miercuri dimineață, dincolo de ședința festivă încep dezbaterile în comisiile parlamentare pe proiectul de buget”, a mai spus premierul, după ce Parlamentul a dat vot de încredere Guvernului Ponta IV.

În context, el a menționat că există posibilitatea ca întreg calendarul dezbaterilor pe buget să se decaleze.

Guvernul propus de Victor Ponta a fost validat luni de plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului cu 377 voturi pentru și 134 de voturi împotrivă.

Noul Cabinet condus de Victor Ponta a primit, luni seară, votul de încredere al Parlamentului, potrivit unor surse din comisia de numărare a voturilor. Executivul Ponta IV numără 21 de miniştri, între care un vicepremier şi doi miniştri delegaţi. Toţi cei nouă miniştri propuşi de Ponta au primit avize favorabile, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului. Doar Adrian Anghel, propus pentru funcţia de ministru delegat pentru românii de pretutindeni a primit aviz negativ şi a fost înlocuit cu Angel Tîlvăr. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button