Noul dosar de mită al fostului primar Cristian Poteraş, trimis înapoi la DNA

de:
15 mai 2019
1 Afișari
Noul dosar de mită al fostului primar Cristian Poteraş, trimis înapoi la DNA

„În baza art. 346 alin. 3 lit. a Cpp dispune restituirea cauzei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de Combatere a infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanţei Tribunalului Bucureşti.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în luna decembrie 2018 pe Cristian Poteraş, fostul primar al Sectorului 6, pentru luare de mită, pentru că ar fi primit de la o societate comercială 250.000 de euro pentru a emite autorizaţii necesare unui proiect imobiliar. Poteraş ar fi cerut şi 15% din contravaloarea unor plăţi.

Totodată, a fost trimis în judecată şi Constantin Iulian, la data faptei reprezentant al societăţii S.C. Tettas S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, dar şi S.C. TETTAS S.R.L. pentru dare de mită.

„În perioada 2006 – 2007, inculpatul Poteraş Constantin Cristian, în calitate de primar al sectorului 6 Bucureşti, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale înregistrate într-o ţară UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la aceştia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 euro. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizaţiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizaţii de demolare, certificat de urbanism şi autorizaţii de construire)”, se arată în rechizitoriul procurorilor, conform Mediafax. 

DNA mai arată că în cursul anului 2009, Cristian Poteraş, în aceeaşi calitate, ar fi pretins de la Constantin Iulian şi S.C. Tettas S.R.L. Bucureşti un procent de 15% din contravaloarea plăţilor efectuate, în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către societatea menţionată şi pentru efectuarea plăţilor pentru produsele furnizate şi a primit de la aceştia, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 USD.

Cookies