Noul director al RATB vrea să elimine amenzile pentru blatişti

de:
16 dec. 2011
0 Afișari
Noul director al RATB vrea să elimine amenzile pentru blatişti

Actualul director general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti a anunţat, într-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, că va face un proiect pilot în care controlorul să îi spună celui care nu a plătit tariful călătoriei să coboare la următoarea staţie şi să meargă pe jos, fără să îi dea amendă. ”Nu sunt adeptul amenzilor. Totodată, controlorii vor avea asupra lor bilete pe care să le vândă celor care nu au. Vrem să îl facem conştient pe bucureştean de faptul că plata călătoriei îi asigură un serviciu de calitate”, a declarat Popescu.

Șeful Regiei a precizat că nu a circulat timp de 12 ani cu mijloacele de transport în comun, dar, de la numirea s a în funcţie, merge cu autobuzul ”pentru a cunoaşte problemele”. El spune că, în prezent, RATB este în pierdere, iar ”preţul corect al unui bilet este de 2 lei”.

Popescu vrea să aibă relaţii bune cu sindicaliştii, dar i-a avertizat pe aceştia, de la prima întâlnire, că nu are bani pentru a mări salariile şi nici pentru a-i duce pe şoferi acasă. El a spus însă că vrea ca transportul de noapte să fie reconfigurat şi să se prelungească traseele cu o staţie-două pentru a-i duce pe angajaţi acasă.

Cookies