ARHIVA B365

NOUL COD RUTIER. Scaunul special pentru copiii de până la 3 ani devine OBLIGATORIU

NOUL COD RUTIER. Noile modificări ale legislaţiei rutiere, aduc, printre altele, amenzi de până la 450 de lei pentru şoferii care nu transportă copiii în scaune speciale sau cu centură, precum şi posibilitatea recoltării de probe biologice la locul accidentului. 

NOUL COD RUTIER. „La un impact de 15, 20 de kilometri la oră, un copil poate fi grav accidentat. Și dacă poartă centură de siguranţă apar leziuni cauzatoare de moarte”, spune Titi Aur, specialist siguranța rutieră, citat de Digi24.

NOUL COD RUTIER. Porivit NOULUI COD RUTIER, este este obligatoriu ca orice copil de până la 3 ani să stea într-un scaun special. De asemenea, copii de până la 12 ani nu pot sta pe locurile din faţă ale maşinii. Pericolul este uriaş, spun specialiştii şi în cazul în care copilul nu poartă centură de siguranţă.

CITEȘTE ȘI: Noul COD RUTIER intră în vigoare duminică. Ce obligații au șoferii, CE AMENZI SE INTRODUC 

NOUL COD RUTIER. „Dacă este între scaune pleacă prin parbriz ca un proiectil. La impactul cu parbrizul moare”, a explicat Titi Aur. Mare atenţie şi în momentul în care instalaţi în autoturism scaunul pentru copil. Ultimele teste in materie de securitate arata ca scaunul copilului trebuie amplasat in spate dar la mijlocul autoturismului. În cazul unui impact frontal la o viteza de 70 de kilometri forta de proiectare este de aproape o tona.

NOUL COD RUTIER. Anul trecut, peste 50 de copii au murit în accidente, fie pentru că părinţii i-au pus pe scaunul din faţă, fie că n-au avut centură de siguranţă, pe bancheta din spate. Şoferii care nu respecta aceste reguli riscă amennzi de până la 450 de lei si 3 puncte penalizare. Obligativitatea scaunului pentru copii nu este singura modificare adusă Codului rutier.

NOUL COD RUTIER. Daca va este suspendat permisul si se dovedeste ca a fost suspendat ilegal il puteti recupera imediat fara sa mai dati examen auto. Tot noul cod rutier spune că recoltarea de sânge pentru stabilirea alcoolemiei poate fi făcută și de către echipajele de ambulanță, care sosesc la locul unui accident.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button