Noul Cod al insolvenței a fost publicat în Monitorul Oficial

de:
05 oct. 2013
0 Afișari
Noul Cod al insolvenței a fost publicat în Monitorul Oficial

Insolvenţa va fi similară, de acum înainte, cu falimentul. Cel puţin pentru instituţiile media, informează Realitatea.net.

La o zi după ce noul cod al insolvenței a fost aprobat în ședință de guvern, actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Proiectului aprobat ieri în şedinţă de guvern i-a fost adăugat un articol prin care oricărei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se va ridica licenţa de emisie în mod automat. 

Posturile de radio si televiziune aflate in insolventa, cum este cazul Realitatea TV, ar putea sa piarda posibilitatea de a indeplini principalul lor obiect de activitate – acela de a emite programe, informează Hotnews.ro. In ultima sa versiune accesibila pe site-ul Ministerului Justitiei, noul Cod al insolventei include un articol care nu exista in proiectul supus initial dezbaterii publice si care spune, practic, ca posturilor aflate in insolventa li se suspenda licenta audiovizuala pana la confirmarea planului de reorganizare. Acelasi document de pe site-ul ministerului prevede ca in astfel de cazuri legea se aplica si procedurilor de insolventa aflate in derulare – cum este cazul Realitatea TV, post care reclama, de altfel, ca „Ponta vrea sa inchida gura Realitatea TV”.

Cookies