BAZAR

Noul CEO al Vodafone: Vrem să aducem toţi românii pe internet. Câte smartphone-uri vinde Vodafone

Piaţa de servicii de internet mobil din România are un potenţial „fenomenal” de dezvoltare şi ar putea înregistra o dublare a numărului de utilizatori în doar doi ani de zile, generând astfel un spaţiu de creştere pentru operatorii de telefonie mobilă, din care Vodafone se va lupta să obţină o cotă cât mai mare, în ciuda competiţiei dure cu rivalii de la Orange şi Cos­mote, a declarat indianul Ravinder Takkar, 45 de ani, noul CEO al companiei Voda­fone România.

El a preluat în luna mai conducerea uneia dintre cele mai mari zece companii din România, cu afaceri de 750 mil. euro pe an şi un profit net de 100 mil. euro.

„Opor­tunităţile pe care le avem în continuare pe această piaţă sunt fenomenale. România este o ţară în care rata de penetrare a serviciilor de internet nu este încă foarte ridicată în comparaţie cu alte ţări europene sau chiar din lume. Cred că este o oportunitate foarte mare aici. Prima noas­tră prioritate este să aducem toţi românii pe internet.”, a declarat Ravinder Takkar, noul CEO al companiei Voda­fone România, citat de Ziarul Financiar. 

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, nu oferă date exacte despre numărul de clienţi care utilizează servicii de date, însă, spune Takkar, evoluţia este una puternic ascendentă.

„Rata de penetrare a smartphone-urilor la Vodafone s-a dublat deja în raport cu anul precedent. Deja 55% din telefoanele pe care le vindem sunt smartphone-uri. Nu văd niciun motiv pentru care piaţa să nu se dubleze în următorii doi ani.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button