BAZAR

Noul album al trupei Depeche Mode, intitulat „Delta Machine”, va fi lansat pe 26 martie

Cel mai nou album semnat Depeche Mode va fi lansat la nivel mondial de Columbia Records.

Albumul, înregistrat anul trecut în studiouri din Santa Barbara, California şi New York City, a fost produs de Ben Hillier şi mixat de Flood.

Primul single de pe acest album, „Heaven”, a fost deja lansat, iar videoclipul acestuia va fi disponibil de la 1 februarie.

Albumul „Delta Machine” va fi lansat atât în format standard, pe CD, cât şi în ediţie de lux, care va avea patru piese în plus şi va fi însoţită de un album de 28 de pagini ce include şi fotografii realizate de Anton Corbijn.

Lista pieselor de pe ediţia standard este compusă din „Welcome To My World”, „Angel”, „Heaven”, „Secret To The End”, „My Little Universe”, „Slow”, „Broken”, „The Child Inside”, „Soft”, „Touch/Raw Nerve”, „Should Be Higher”, „Alone”, „Soothe My Soul”, „Goodbye”.

Într-o conferinţă care a avut loc în toamna anului trecut, Martin Gore – chitarist, clăpar şi compozitor al trupei – a precizat că albumul va cuprinde cele mai bune piese produse vreodată de formaţie, iar noul sound va fi foarte apropiat de cel al unor materiale mai vechi precum „Violator” şi „Songs of Faith and Devotion”.

La rândul lui, Dave Gahan, liderul trupei, a declarat că „albumul are un simţ foarte organic şi direct; nu conţine piese blues, dar este cu siguranţă un album sentimental”.

După lansarea albumului, Depeche Mode va pleca într-un turneu de promovare, care va debuta cu un concert pe 7 mai, la Tel Aviv, următoarele destinaţii fiind Atena, Sofia şi Bucureşti, urmate de Istanbul, Belgrad şi Budapesta.

Concertul de la Bucureşti va avea loc pe data de 15 mai, pe Arena Naţională, biletele fiind disponibile atât online, pe www.MyTicket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la mai multe categorii de preţuri, începând de la 135 de lei.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani şi care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke şi Andrew Fletcher înfiinţau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore şi a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records şi lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul îşi reface forţele bazându-se pe compoziţiile lui Martin Gore şi lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) şi „Construction Time Again” (1983).

„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial. Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conţinând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” şi „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” şi „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică şi-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În acelaşi an, Depeche Mode, care avea programat şi un concert la Bucureşti, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa şi-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button