Viitoarea Polivalentă din Bucureşti va arăta ca „o pădure desfrunzită”

de:
15 aug. 2011
0 Afișari
Viitoarea Polivalentă din Bucureşti va arăta ca

Investiţia totală va fi de 60 de milioane de euro, pe o durată de doi ani. Potrivit notei de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern, publicată pe siteul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în care sunt expuse şi elemente de arhitectură ale noii săli, coloanele vizibile la exterior vor sugera ideea unei păduri desfrunzite:

„Anvelopanta reinterpreteaza, intr-o maniera contemporana, ideea porticului clasic, realizand un spatiu de tranzitie intre interior si exterior foarte potrivit climei locale. Dinamismul specific functiunii gazduite transpare in imaginea exterioara prin dispunerea aleator variata si inclinata fata de planul vertical al „coloanelor”. Modul in care aceste elemente se profileaza pe invelisul curbat al salii reprezinta si o trimitere la forma vegetala a unei paduri desfrunzite”, se arata în nota de fundamentare.

Cupola sălii va fi realizată dintr-un ecran translucid:

„Elementul de umbrire care defineşte totodată şi principalul volum al sălii este realizat dintr-un ecran translucid, cu secţiune curbă şi structură proprie de susţinere agăţată de structura de rezistenţă a sălii. Acest element filtrează lumina acţionând ca un parasolar, ascunde echipamentele tehnice destinate ventilării, răcirii şi altor instalaţii necesare ale sălii şi creează un inveliş uniform, subliniind forma compactă a clădirii”, menţionează documentul oficial.

Lateral structurii sălii de sport este dispusă o sală de antrenament. Aceasta va avea o structură complet detaşată de structura principală.

Ministerul Dezvoltării justifică investiţia prin faptul că „În prezent, în România nu există o astfel de sală de sport multifuncţională care să corespundă standardelor internaţionale pentru pregătirea sportivilor si organizarea de competiţii internaţionale, fapt ce obligă sportivii români să evolueze în competiţiile oficiale (Campionate Mondiale, Europene, Cupe europene etc.) organizate în spaţii improprii, fără dotări, la nivel de competitivitate redus.”

Cookies