„Nouă ne place, lada de gunoi / Mirosul ei ne face / mai harnici, mai vioi”. Folclor urban cu Clotilde, cu șobolani și cu mirosuri

10 iun. 2021
255 Afișari

Era pe vremuri la radio Sky la Constanța un ceea ce se cheamă jingle de stație care suna exact ca-n titlu, pe care n-aveai cum să nu-l auzi și să râzi când dădeai o fugă la mare și de care ne-am amintit cu ocazia Crizei Gunoaielor, Șobolanilor, Căpușelor & Co din București. Ne-am amintit cântecelul temebel-cool-voios când am vazut abordarea cu umor a situației complex neplăcute din oraș. În vremurile noastre digitale, umorul se traduce, deseori, cu: meme, gif-uri, ba chiar și stickerele merg. Așadar, împărtășim cu voi ce a ajuns pe la noi.

Scandalul gunoiului din Sectorul 1, păstorit de Clotilde Armand, este departe de a avea vreo finalitate, iar în tot acest timp munții de gunoaie (sîc, avem munți în Capitală) cresc. Pe la poalele lor s-au format deja cozi de turiști (hai să citim șobolani) care vor să îi cucerească. Dacă nu total, până pe creastă, măcar acolo, de-o firimitură, de-un cotor, de-o coajă de ceva care să ajungă șoricelului până la următorul tomberon de gunoi de unde își poate alege altceva din meniu.

Oricum, în ritmul acesta, șoriceii devin rapid șobolani, având hrana asigurată, iar curând s-ar putea să îi confundăm pe străzi cu pisicile.

Și, nouă, la B365.ro, ne plac pisicile, dar nu și șobolanii. Așa că, precum tot românul, în cazul acesta ca tot bucureșteanul, ce putem să facem?! Haz, de necaz doar!

Vă prezentăm, deci, câteva MeMe-uri care au devenit virale pe internet în această perioadă și nu ne rămâne decât să ne rugăm să nu ajungem în situația de a da curs celui din urmă.

 

Cookies