Nouă muzee din București organizează, vara aceasta, ateliere pentru copii: Caravana Muzeelor 2013

de:
17 iul. 2013
0 Afișari
Nouă muzee din București organizează, vara aceasta, ateliere pentru copii: Caravana Muzeelor 2013

Astfel, atelierele vor avea loc de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 si vor dura circa doua ore. Fiecărui muzeu îi va fi dedicată o anumită săptămână din intervalul propus. Organizatorii mentionează, pe site-ul propriu,  ca muzeul va fi prezentat copiilor prin intermediul a trei teme de discuție (câte una pentru fiecare zi din program), care vor porni de la o selecție de obiecte din expunere, reprezentative pentru temă și, în același timp, prietenoase și interesante pentru copii.

Pentru a se familiariza mai ușor cu muzeul și pentru a-și dezvolta creativitatea, participanții se vor implica, în partea a doua a fiecărei zile, în activități practice. O parte a temelor care au avut succes la ediția din 2012 a Caravanei Muzeelor vor fi reluate, dar vor fi introduse și elemente de noutate.

În funcție de spațiul disponibil în fiecare locație, numărul maxim de participanți se situează între 15 și 20 copii. Participarea se face doar pe bază de programare confirmată de reprezentanții Global Mindscape prin e-mail ([email protected]) sau la numarul de telefon 0724.083.932.

Taxa de participare, care include materialele folosite și accesul în muzeu:
– 20 lei / copil / atelier
– 50 lei / copil / 3 ateliere desfășurate la același muzeu (în aceeași săptămână)
Adulții pot asista la ateliere prin achiziționarea biletului de intrare.

PROGRAMUL ATELIERELOR:

Atelierele de vacanţă vor debuta la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, unde copiii se vor bucura de poveştile despre constelaţii zodiacale, monştri marini sau hărţi şi vor lucra abordând tehnici precum pictura şi modelajul.

A doua săptămână a programului este dedicată Muzeului de Artă „Vasile Grigore-pictor şi colecţionar“, unde cei mici vor avea ocazia să descopere personalităţi portretizate de diverşi artişti şi detalii despre colecţia de artă tradiţională românească şi li se va acorda şansa de a realiza propriile lucrări chiar în spaţiul de expunere.

La Muzeul Naţional al Pompierilor din Foişorul de Foc, participanţii vor vizita turnul de observarea a incendiilor – cea mai înaltă construcţie a Bucureştiului la sfârşitul secolului al XIX-lea, vor vedea pompe, machete, uniforme, medalii şi îi vor cunoaşte mai bine pe cei care ne protejează de foc. Copiii vor afla detalii despre colecţia impresionantă a Muzeului Naţional „Regele Ferdinand I“, în plus expoziţiile vor fi îmbogăţite, special pentru aceste ateliere, cu obiecte selectate din depozitele muzeului.

Ineditul acestei ediţii este Muzeul Naţional al Ţăranului Român, care se alătură Caravanei, unde copii vor avea ocazia să se familiarizeze cu universul rural dintr-o perspectiva contemporană, li se va povesti despre centrul casei ţărăneşti în jurul căruia se reunea familia şi vecinii, prin comparaţie cu locuinţa urbană. Îşi vor aminti semnificaţia zilei de „Sfânta Maria Mare“ şi vor afla tehnicile prin care materiile naturale se pot transforma în obiecte de artă.

La Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Inginer Dimitrie Leonida“, participanţii vor înţelege mai bine cum s-a făcut trecerea de la trăsură la automobil.

La sfârşitul lunii august, o selecţie inedită de lucrări de artă contemporană românească le va permite copiilor să se familiarizeze cu temele de actualitate şi experimentarea unor tehnici artistice inovative la Anaid Art Gallery.

În septembrie, copiii vor observa modul în care lumea artei şi cea a teatrului s-au împletit în creaţia artistului George Löwendal şi vor realiza propriile lucrări inspirate de colecţia găzduită de Fundaţia Löwendal. Tradiţia se păstrează şi în acest an, iar ultima săptămână este dedicată unui muzeu surpriză din Bucureşti.

În funcţie de spaţiul disponibil în fiecare locaţie, numărul maxim de participanţi se situează între 15 şi 20 de copii, iar participarea se face doar pe bază de programare confirmată de organizatori.

Cookies