Noua modă – furtul de mașini cu platforma. Un tânăr din București a dirijat trei furturi și ar fi reușit să vândă mașinile pe piese

25 feb. 2024
4720 Afișari
Noua modă - furtul de mașini cu platforma. Un tânăr din București a dirijat trei furturi și ar fi reușit să vândă mașinile pe piese
Noua modă - furtul de mașini cu platforma. Un tânăr din București a dirijat trei furturi și ar fi reușit să vândă mașinile pe piese. Sursa foto: Unsplash

Furtul mașinilor de pe stradă e demodat, acum se fură cu platforma. Așa se pare că este cel puțin cazul pentru un bărbat de 28 de ani din București care a încercat să convingă șoferii unei platforme de ridicat mașini să fure mașini pentru el. După ce ajungeau la el, mașinile ar fi trebuit să fie vândute pe piese, însă a apărut o mică problemă – a intrat poliția pe fir.

Agenții de la Poliția Capitalei au descoperit planul unui bărbat de 28 de ani care voia să colaboreze cu șoferii unei autoplatforme pentru a fura trei mașini parcate în București. Dacă planul său ar fi mers, mașinile urmau să fie dezmembrate și vândute pe piese.

Trei furturi într-o vară, un singur suspect

Potrivit polițiștilor, în perioada iunie-august 2023 au fost înregistrate trei furturi care au dus la plângeri penale. Dintre cele trei victime, două sunt administratori ai unor societăți comerciale. Păgubiții au reclamat furtul a trei automobile, aflate pe locuri de parcare de la adrese diferite din Sectorul 2.

„În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a conturat ipoteza că toate faptele ar fi fost comise de către un tânăr, în vârstă de 28 de ani. Probatoriul administrat a relevat faptul că bănuitul, cu intenţie, ar fi determinat în zilele de 4 iunie 2023, 17 iulie 2023 şi 6 august 2023, conducătorii a trei auto-platforme să sustragă cele trei maşini, pe care le-ar fi valorificat la diferite centre de dezmembrări, din Bucureşti şi judeţul Dâmboviţa”, au precizat poliţiştii.

În acest moment, bărbatul este cercetat și se află sub control judiciar. Două din cele trei autoturisme furate au fost identificate, recuperate și predate proprietarilor de drept.

Suspectul a fost reținut de autorități pentru instigare la furt calificat și înșelăciune în formă continuată. Cercetările continuă în acest caz.

CITEȘTE ȘI

Arest preventiv de 30 de zile pentru șoferul băut și drogat care a lovit un polițist cu mașina în Sectorul 1

Tzancă Uraganu și Andrew Tate, opriți în trafic, într-o razie de amploare prin București. Manelistul, care e iar fără permis din cauza vitezei, dă acum sfaturi de înțelepciune la volan

Elevii din București se întorc mâine la școală (ceea ce va simți, negreșit, și în trafic). Când vor mai avea vacanțe

Cookies