Nouă magazine de vise închise într-o singură noapte şi 41 kg de substanţe confiscate VEZI VIDEO

de:
01 nov. 2010
8 afișări
Nouă magazine de vise închise într-o singură noapte şi 41 kg de substanţe confiscate VEZI VIDEO

Control de amploare la magazinele de tip spice-shop din Capitală. 52 de “magazine de vise“ din cele 107 identificate în capitală au fost verificate în noaptea de vineri spre sâmbătă. În urma controlului au fost ridicate  41 de kilograme de produse etnobotanice şi 7.588 de plicuri cu subtante. Nouă magazine au fost închise, iar 48 de persoane sunt cercetate.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului a aplicat mai multe sancţiuni pentru nedeclararea denumirii de produs în limba română sau inscripţionări contradictorii pe produse. Astfel, pe acelaşi ambalaj erau redactate menţiuni precum “Interzis consumului uman“ şi “Utilizarea este strict interzisă persoanelor sub 18 ani“.

“Majoritatea substanţelor etnobotanice comercializate în magazinele din Bucureşti sunt aduse din străinătate, multe din Afganistan. Noi am făcut o nouă solicitare către Ministerul Sănătăţii pentru interzicerea unor noi substanţe etnobotanice“, adeclarat Iulian Marin, şeful Brigăzii de Combatere a
Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Laborator de preparare a substanţelor etnobotanice, în Sectorul 2

Poliţiştii antidrog au descoperit la sediul unei firme de pe Șoseaua Fundeni un laborator de preparare, ambalare şi etichetare a produselor etnobotanice.

“Pe lângă produsele etnobotanice diversificate, aici s-au mai găsit un dispozitiv electronic de sigilat plicuri, un mixer folosit la omogenizarea conţinutului de plante etnobotanice, două cântare electronice de precizie şi zeci de ambalaje pentru produsele etnobotanice“, a precizat prefectul Municipiului Bucureşti, Mihai Atănăsoaei.

Amenzi de 700 milioane de lei, de la începutul anului

159 de controale au fost efectuate la magazinele care comercializează subtstanţe etnobotanice, de la începutul anului.

“21 de magazine au fost închise, au fost întocmite 126 de dosare, iar 73 de persoane sunt cercetate penal. De asemenea au fost aplicate amenzi în valoare de 700 milioane de lei, iar valoarea produselor confiscate ajunge la 1,3 milioane de euro“, a precizat Iulian Marin.

Consilierii generali ai Municipiului Bucureşti au propus în şedinţa de vineri interzicea comercializării produselor etnobotanice pe o rază de 1000 de metri distanţă de unităţile de învăţământ şi spaţiile de cazare a elevilor.

Cookies