Noua Lege a urbanismului a fost publicata in Monitorul Oficial

de:
12 iul. 2013
2 afișări
Noua Lege a urbanismului a fost publicata in Monitorul Oficial

Prin aceste derogari, pentru fiecare teren in parte, Coeficientul de Utilizare al Terenului (CUT) nu va putea fi majorat cu mai mult de 20%. Exceptie fac investitorii care doresc sa construiasca parcuri tehnologice, industriale, comerciale si zonele de servicii, unde CUT-ul va putea fi majorat cu mai mult de 20%, dar nu va putea fi mai mare de 4, informează Hotnews.

Pana acum, doar autoritatile locale puteau initia Planuri Urbanistice Zonale, exceptie facand investitorii care doreau sa construiasca cartiere rezidentiale, centre comerciale si parcuri tehnologice. Reamintim ca presedintele Traian Basescu a refuzat prima data sa promulge aceasta lege si a fost trimisa pentru reexaminare in Parlament, dar Palmanentul nu a modificat nimic.
 
O alta modificare foarte importanta este ca in cazul zonelor protejate, unde se afla cladiri de patrimoniu, investitorii privati vor putea initia Planuri Urbanistice Zonale prin care sa ceara modificarea Coeficientului de Utilizare al Terenului cu cel mult 20%. Daca se doreste o modificare mai mare, Planul Urbanistic Zonal care va stabili cu cat se modifica regimul de construire poate fi initiat doar de autoritatea publica. Pana acum investitorii privati nu puteau modifica deloc indicatorii urbanistici din zonele construite protejate.

Cookies