Noua conducere a Metrorex vrea înghețarea salariilor

19 mart. 2021
161 Afișari
Noua conducere a Metrorex vrea înghețarea salariilor

Noua conducere a Metrorex vrea înghețarea salariilor până în 2022, dar Sindicatul nu e de acord susținând că „în 42 de ani nu s-a întâmplat așa ceva”.

Noua conducere a Metrorex vrea înghețarea salariilor, anunțând acest lucru după ce joi a avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatului salariaților de la metrou, în care le-a transmis acestora că din cauza pierderilor foarte mari înregistrate în prezent, compania trebuie să implementeze măsuri pentru plafonarea cheltuielilor.

Măsura propusă de conducerea Metrorex a fost suspendarea majorării salariale de 18% obținute la negocierile de anul trecut până în anul 2022.

Potrivit unui comunicat al companiei, Metrorex a înregistrat anul trecut pierderi de 167 de milioane de lei, motiv pentru care Ministerul Transporturilor a cerut reducerea celtuielilor.

„Trebuiesc implementate măsuri adecvate pentru încadrarea în fondul stabilit în limitele legale”, se arată, conform Digi24, în comunicat.

Noua conducere a Metrorex vrea înghețarea salariilor

Sindicatul Liber Metrou transmite însă că nu este de acord cu propunerea conducerii.

„Directorul General a propus să renunțăm la un procent de 18% din salarii. În istoria de 42 de ani de exploatare a metroului nu s-a întâmplat așa ceva și nu putem fi de acord cu această propunere de a reduce vreun drept câștigat”, transmite sindicatul.

Conducerea Metrorex a fost preluată recent de Ștefan Paraschiv, propus de minstrul Cătălin Drulă. La momentul numirii, ministrul Trasporturilor transmitea că noul director trebuie să găsească soluții pentru rezolvarea unor probleme urgente precum aprobarea bugetului companiei care permite păstrarea salariilor majorate cu 18% doar dacă se fac reduceri de personal.

Cookies