Nou sezon de uși deschise la Casa Mița Biciclista. De azi poți să îți iei bilete la expoziția „Frumusețea unui Oraș”, deschisă în perioada 18 mai – 2 iulie 2023

05 mai 2023
2977 Afișari
Nou sezon de uși deschise la Casa Mița Biciclista. De azi poți să îți iei bilete la expoziția „Frumusețea unui Oraș
Nou sezon de uși deschise la Casa Mița Biciclista. De azi poți să îți iei bilete la expoziția „Frumusețea unui Oraș", deschisă în perioada 18 mai - 2 iulie 2023 | Sursă foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Primul sezon cultural de la Casa Mița Biciclista Stabiliment Creativ va începe cu expoziția „Frumusețea unui Oraș”, un dialog în imagini despre frumusețea Parisului și a Bucureștiului. Organizatorii anunță că biletele pentru acest eveniment au fost puse deja în vânzare.

Expoziția „Frumusețea unui Oraș” la Casa La Mița Biciclista Stabiliment Creativ

Bucureștenii sunt invitați să ia parte la expoziția „Frumusețea unui Oraș”, care deschide sezonul cultural de la Casa La Mița Biciclista din Capitală. Aceasta va fi deschisă pentru public începând cu data de 18 mai 2023.

Expoziția a fost curatoriată de Pavillon de l’Arsenal din Paris, proiect realizat de către artistul Dan Perjovschi. De asemenea, în cadrul deschiderii, vizitatorii vor avea parte și de un concert Nicolle Rochelle 5tet.

„Frumusețea unui oraș” reprezintă rezultatul unui proces de cercetare și de consultare publică ce a fost realizat la inițiativa Consiliului Municipal al Parisului. Acesta s-a desfășurat pe parcursul a 2 ani.

Ea este împărțită în șapte unități tematice:

 1. Situl (pentru Paris: Sena),
 2. Morfologia ca echilibru între compoziția urbană și patrimoniul popular, între vechiul și noul Paris,
 3. Peisajul pietonului care marchează viața noastră de zi cu zi, de la trotuare la piețe, de la străzi la spații comune,
 4. Arhitecturile, scările lor în funcție de legislațiile succesive,
 5. Expresia externalităților, toate acele servicii pe care nu vrem să le vedem, dar care fac viața urbană posibilă,
 6. Locul celor vii, care trebuie redefinit în lumina crizei de mediu,
 7. Ospitalitatea, exprimă capacitatea orașului de a primi și de a proteja, dar și de a permite fiecăruia să se recunoască.

„Am vrut să deschidem sezonul cultural de la Mița Biciclista Stabiliment Creativ cu o invitație la reflecție despre „Frumusețea unui oraș”, pentru că misiunea acestei Case va fi să creeze un safe space cultural, care să ducă la reclădirea stimei de sine a Bucureștiului, cu participarea cetățenilor și a comunităților sale. Pentru inspirație, am creat un dialog între frumusețea Parisului și frumusețea Bucureștiului, adăugând o componentă locală la proiectul excepțional realizat de Pavillon de l’Arsenal. În plus, de-a lungul sezonului cultural vom avea o serie de conferințe și de evenimente în jurul expoziției, pentru a duce reflecția mai departe”, a declarat Edmond Niculușcă, președinte ARCEN.

Te-ar mai putea interesa și: 

Biletele sunt limitate – cât costă și de unde pot fi cumpărate

Biletele la acest eveniment sunt limitate, motivul fiind spațiul avut la dispoziție. Acestea au fost puse în vânzare începând de vineri, 5 mai 2023. Expoziția „Frumusețea unui oraș” va putea fi vizitată de persoanele interesate până la data de 2 iulie 2023.

Bucureștenii vor admira toate spațiile Casei la Mița Biciclista, care au fost recent reamenajate. Vizitatorii se vor putea plimba prin spațiile istorice, cu saloane ale Miței, dar și prin spații moderne.

Vizita expoziției are o durată de 2 ore, intervalul fiind ales la momentul achiziționării biletului.

Programul pentru perioada 19 mai –  2 iulie 2023:

 • Joi: 16:00-22:00,
 • Vineri: 16:00-24:00,
 • Sâmbătă: 12:00-22:00,
 • Duminică: 12:00-22:00.

În ceea ce privește deschiderea sezonului cultural, care va avea loc în data de 18 mai 2023, vizita și concertul vor avea loc în intervalul orar: 19:30-22:00.

Cât costa biletele:

 • Acces general expoziție: 30 lei (preț întreg), 15 lei (elevi, studenți, pensionari),
 • Vizite ghidate: 50 lei,
 • Prețul biletului la deschidere (18 mai): 150 de lei. Prețul include și accesul la concert,
 • Acces conferințe: 30 lei (preț întreg), 15 lei (elevi, studenți, pensionari),
 • Ateliere de imaginație urbană: 30 lei (preț întreg), 15 lei (elevi, studenți, pensionari),
 • ExpoParty: 30 lei.

Reprogramarea vizitei nu este posibilă, în situația în care în care vizitatorii nu vor putea participa la expoziție în intervalul orar ales. Banii nu se returnează în această situație.

Cookies