NOU | Se reabilitează fântâna de la Universitate (Dunărea), celebrul loc de întâlnire pentru sute de bucureșteni

18 oct. 2022
352 Afișari
NOU | Se reabilitează fântâna de la Universitate (Dunărea), celebrul loc de întâlnire pentru sute de bucureșteni
FOTO Facebook: Fântâna de la Universitate

Fântâna de la Universitate, care poartă numele de Fântâna Dunărea, a intrat în reabilitare, anunță consilierul general Nicorel Nicorescu.

Locul, celebru alături de ceasul de la Universitate, pentru întâlnirile pe care și le dau bucureștenii, are și o încărcătură istorică, în zilele dinaintea mineriadei din 13-15 iunie 1990 când societatea civilă se lupta pentru democratizarea României.

Reabilitarea va fi realizată de ApaNova, după ce Alpab a predat lunile trecute acest obiectiv pentru realizarea investiției, obiectiv pentru care nu a existat o bugetare pentru anul 2022, spune consilierul USR.

”Fenomenul „Piața Universității” din anul 1990 va rămâne mereu în sufletele noastre iar fântâna Dunărea alături de „balconul de la Universitate” au fost simboluri ale rezistenței împotriva comunismului și comuniștilor cu „față umană” din acele vremuri. Pentru alții reprezintă un loc de comemorare a momentelor dramatice din timpul revoluției din 1989.”, a spus Nicolescu.

Un alt obiectiv administrat de ApaNova, compania care se ocupă de canalizarea si calitatea/ alimentarea cu apă în București, este ansamblul de fântâni din Piața Unirii din București.

Îți recomandăm și:

Parcarea subterană de la Universitatea București se află pe locul cimitirului Bisericii Sf Sava; Săpăturile arheologice au scos la iveală 40 de schelete, ale cui erau?

Povestea ceasului de la Universitate, celebrul loc de întâlniri romantice din București, pierdut și uitat: Este 4, mai stau până la 5 şi dacă la 6 n-a venit, la 7 am plecat!

Hanul Solacolu, scanat 3D. „Realizăm expertiza tehnică pentru punerea în siguranță”, anunță Nicușor Dan

Cookies