ESENTIAL

Nou proiect imobiliar, la Răzoare: Complex de blocuri de locuințe și turn de birouri de 14 etaje

Un ansamblu de clădiri compus din nouă clădiri cu înălţimi variate, şi un corp cu funcţiuni mixte, locuinţe şi birouri, cu spaţii publice la parter ar putea fi construit pe terenul fostei fabrici Ventilatorul din apropierea intersecției de la Răzoare, pe strada Sergent Nuţu Ion, nr. 44, din Sectorul 5 al Capitalei. În plus, proiectul va mai avea şi două clădiri cu spaţii de birouri, cu înălţimi de 14 etaje.

Proiectul se află în acest moment în etapa obținerii aprobărilor pentru construcție, fiind prezentat miercuri în fața Comisiei de Urbanism din Primăria Capitalei.

Acest proiect a mai fost propus în fața Comisiei de Urbanism, iar membrii Comisiei au cerut ca blocurile ce vor fi construite să nu se suprapună siluetei Academiei Militare, văzute dinspre Bd. Eroilor. Această cerință a fost respectată de proiectul actual, înălțimea fiind redusă de la 16 etaje la 14.  

Terenul fostei fabrici unde se dorește construcția este coborât cu 8 metri față nivelul străzilor și terenurilor din jur, iar în sud-estul acestuia se află un teren aflat în proprietatea fostului primar Adriean Videanu.

Pentru a preveni o eventuală aglomerație suplimentară a intersecției Răzoare odată cu finalizarea clădirilor și intrarea lor în uz, proiectul propune și prelungirea străzii 1 Mai până în Strada Progresul, făcând astfel o nouă legătură cu cartierul Drumul Taberei. Soluția pentru intersecția celor două străzi urmează a fi stabilită, pentru a asigura că nu va aglomera suplimentar inelul principal de circulație al Capitalei pe acest tronson.

Arhitectul acestui proiect este Constantin Enache, membru în Comisia de Urbanism din Primăria Capitalei, cunoscut publicului ca realizatorul celor trei PUZ care desemnează indicatorii urbanistici ai zonei Matache, după amenajarea Bulevardului Berzei-Buzești.

Conform documentelor oficiale pentru obținerea PUZ al acestui proiect, inițiatorii sunt companiile SC Ventilatorul Real Estate SRL și SC Universal Royal Invest SRL. Beneficiarul acestui proiect este însă Grupul austriac Immofinanz, cel mai mare investitor pe piaţa imobiliară din România, iar divizia Adama va fi responsabilă cu dezvoltarea imobiliară.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button