Luna aprilie a marcat, în București, deschiderea a două senvișării noi. Prima este „Suta de grame” deschisă de Dragoș Neacșa și partenerii săi (despre care am scris aici), iar cea de-a doua, mai puțin cunoscută, aparține unor tineri din Teheran și se numește, ironic sau nu: Bomber Sub Sandwich. Astăzi m-aplec spre această descoperire culinară, unde am găsit doi băieți și-o fată de loc din capitala Iranului, foarte drăguți și încântați de clienți. O rup pe românește, dar dacă știi engleză e și mai bine. Ajungi foarte ușor la ei, pentru că s-au poziționat în buricul târgului, mai exact în stânga TNB-ului, pe Batiștei 11.
Ce vor iranienii de la noi? Să ne îndoape cu senvișuri bombă! Or fi gustoase?
Vreo 15 metri pătrați are toată cușmelia tinerilor iranieni, într-un peisaj dominat de tipul din față (bucătarul) la platanele încinse, altul care pregătește ingredientele și asamblează senvișurile, plus blonda de la casă. Totul foarte curat, aproape imaculat. Fiind un loc atât de mic, nu există (încă) o tejghea de care să te sprijini ca să poți consuma acolo, deci ai două opțiuni: fie iei la pachet, fie iei la pachet.
Cât aștept comanda, mă bag în seamă cu casierița și-o întreb dacă merge treaba, dacă au clienți, etc.
– Suntem deschiși abia de o lună, au fost și două săptămâni de sărbători….e greu să mă pronunț. Ne bazăm mult pe oamenii care trec prin zonă și avem încredere că o să meargă, pentru că știm ce facem, ce calitate oferim. Avem deja clienți fideli, zice dânsa într-o engleză foarte bună.
Meniul oferă variațiuni cu steak de vită, burger, piept de pui, hotdogi polonezi și parizer sau cu toate la un loc. Totul e fript pe plită, la vedere, și ochii mi se scurg după brânzeturile care se topesc în fața mea. Cel mai mare senviș e o namilă de 750 de grame și costă 45 de lei. Eu mi-am făcut datoria și le-am zis că parizerul nu e chiar mâncarea preferată a românului, dar ce-o fi o fi. Toate senvișurile conțin un mix de brânzeturi (cașcaval, cheddar, mozzarella), ciuperci, salată, varză, maioneză și ketchup. Așa cum scrie mare pe perete, în cazul în care NU dorești un anumit ingredient trebuie doar să deschizi gura și să spui ce și cum. Vezi mai jos meniul. Și încă ceva: în câteva zile vor intra și pe Bolt Food.
Judecata de Acum
Trei senvișuri din care am reușit să mușc doar de 3 ori din fiecare, pentru că sunt imense, unsuroase, grele, păcătoase, superbe.
Conține: o chiftea pătrată din carne de vită, 2 bucăți de piept de pui, 2 felii de parizer cu șuncă, mix de brânzeturi (cașcaval, cheddar, mozzarella), ciuperci, salată, varză, maioneză și ketchup.
Pregătește-te să te ungi până la coate. Un senviș de dimeniunea unei sticle de Coca-Cola la jumate, și nu doar că e mare, dar e ticsit de carne, sosuri, brânzeturi și salată. Este, cu adevărat, o bombă calorică din care nu ai cum să nu te saturi. Totul într-o chiflă moale, îndemânoasă și cuprinzătoare, care nu lasă salata să zburde, ceea ce nu pot spune și despre sosuri. Când muști, muști din toate odată cele 3 feluri de carne și tot mixul de sosuri. Ce nu mi-a plăcut neapărat a fost ketchup-ul, cam basic și inutil în toată combinația asta. Peste toate, e un senviș care te satură, gustos, dar nu umami, e fierbinte și îndeplinește scopul pentru care a fost creat, mai ales după o zi lungă.
Conține: 3 bucățele de piept de pui, parizer cu șuncă, mix de brânzeturi (cașcaval, cheddar, mozzarella), ciuperci, salată, varză, maioneză și ketchup.
Royal Sub-ul ăsta e preferatul meu dintre cele 3, pentru că vine cu pieptul de pui marinat în prealabil apoi prăjit frumos pe plită. Puiul e suculent, gustos și bine condimentat, ideal cu niște jalapeno. Din nou, un pic cam multe sos-uri, mai ales ketchup, de care m-aș putea lipsi data viitoare. Ăsta ar fi sfatul meu personal: fără ketchup. Important e să-l mănânci cât e cald, ca să te bucuri de toate aromele. Un senviș cinstit, muncit, bine făcut!
Conține: antricot de vită, 2 bucăți de piept de pui, parizer cu șuncă, mix de brânzeturi (cașcaval, cheddar, mozzarella), ciuperci, salată, varză, maioneză și ketchup.
Având în vedere antricotul de vită foarte bine preparat pe plită, consider că aici parizerul e chiar în plus. De asemenea, ne întâlnim iar cu bucățile de pui gustoase și fragede și asta nu mă deranjează absolut deloc, dimpotrivă. Un senviș puțin mai ușor (dacă se poate spune așa ceva) decât precedentele și, din nou, aș arunca sosul ăla de ketchup departe, până la Unirii, ca să nu-l mai găsească.
Total Bomber Sub Sandwich: 123 de lei, cu tot cu Coca-Cola (8 lei)
O să mai mănânc pentru tine aici? R: Da. E bombă!
Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.
C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur
Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant!
Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom
CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București
Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale
Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați
Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie.
Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți
Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului
Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu
Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București
„Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu
În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly
“Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam
„Asta îi Cosmos!” Festin la Taverna Georgia, primul restaurant cu specific georgian din București
La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului
Top 3 cei mai buni burgeri din România, conform Burger Fest 2023, îi găsești în București
Gluten free și gustos! Arepas Colombianas, în București feat Pimientos de Padrón la preț cinstit
Cookies and Friends. Cofetăria ascunsă din București pe care trebuie să o încerci
Cu 33 de lei, mănânci în Obor ca la mama acasă, în Sri Lanka, la Mathara Bath Kade6
S-a găsit Kokoreç la Galata Midyeci, în București colț cu Istanbul
Unde găsești cei mai dulci pepeni din București. Studiu de piață în Obor, Moghioroș și Matache
Toscana te cheamă la ea, pe Victoriei, la Bastoni. Cea mai nouă paninărie italiană din București
O nouă tradiție giugiuc în București: Halef, cu baklava pe stil nou și cafeluță de specialitate
Atenție, frige! Bucureștiul are arancini siciliene, la Sfrigola, pe Popa Nan 101
O mică părere despre De Soi, noul restaurant și hub de gusturi din București
Cât costă un mic din carne de vită Wagyu, pe care l-am găsit undeva aproape de București
Într-un București plin de pescobari, fii George’s Fisheries din Prelungirea Ghencea
Turcești de București, la Duman Oriental Cuisine, cu İşkembe çorbası, sultani locali și Ras Asfour
Cu capul în NOR și cu ochii-n farfurie. Mai vinde bine priveliștea în București?
Turist (la) naive în București. Ecler cu cremă de colivă sau cu muștar de Tecuci, ce alegi?
Am mâncat printre fumători la B4 Market, București. Un șnițel ok, la preț psihologic
Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București
Am mâncat cât pentru trei, cu 118 lei, la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției
Scoate-o pe maică-ta la Sardin, în București, pentru că merită
Am mâncat pentru tine ciorbă de miel la Garlic Pub, în București, după ce am ascultat Coco Jambo
Sentimente amestecate la Capriccio, în București, un restaurant colea în cartier
Cei mai ieftini tacos din București sunt muy deliciosos! La Casa de Tacos, pe la Unirii
Prinde loc la Condesa, dacă poți! Cum e la cel mai nou bar-restaurant latino american din București
Am mâncat la bogați, printre Padroni, la E3 by Entourage, în Bucureștiul cel scumpel
Mâncare aproape ca la nonna acasă. Italienescul Da Giulio, unde româna e a 2-a limbă vorbită
Un grătărel coreean corect, în Centrul Vechi din București, la Jeonjuu Korean BBQ
Dezolant! Am mâncat la filiala din București a restaurantului vienez Salm Bräu
Fericire la Suta de Grame, un loc nou deschis de Dragoș Neacșa în București