ȘTIRI

Încă un sistem de comandat taxiuri pe aeroportul Otopeni: ce aduce nou faţă de cel deja existent

La sfarsitul acestei saptamani, va deveni functional in incinta terminalului sosiri al aeroportului Henri Coanda un nou modul de comanda taxi. Spre deosebire de varianta deja existenta, acest nou modul nu face alegerea aleatoriu, ci permite dirijarea de catre pasager a comenzii direct catre o anumita firma de transport in regim de taxi si inchiriere.

Augustin Hagiu, consultant în transporturi, a explicat, pentru B365.ro, că noul sistem vine ca urmare a discuţiilor cu pasagerii, care s-au declarat nemulţumiţi de faptul că modulul vechi nu le oferă informaţii despre firma de la care urmează să vină taxiul comandat. „Restul sistemului este similar, însă aici vor vedea logo-ul de la fiecare companie de taxi înscrisă în sistemul nostru şi vor fi liberi să o aleagă pe cea despre care au cele mai multe informaţii, în care au mai multă încredere”, a adăugat preşedintele Federaţiei.

În ceea ce priveşte taxele pe care firmele de taxi trebuie să le plătească pentru intrarea în sistem, acestea sunt următoarele:

• 500 de Euro per logo, pe lună, plătiţi către Aeroportul Henri Coandă

• 1200 de Euro- taxa de intrare pe terminal, pentru acces la sistem

• 2000 de Euro- costul software-ului pe care compania de taxi trebuie să îl construiască

Totodată, conform consultantului, în momentul în care alegi compania, înainte de a lansa comanda, poţi să vezi tariful pe care îl are aceasta şi să alegi dacă vrei să plăteşti cash sau cu cardul (dacă firma de taxiuri oferă şi posibilitatea aceasta).

Proiectul este promovat de Federatia Operatorilor Romani de Transport , care ofera acces nediscriminatoriu tuturor firmelor interesate sa apara pe aceste terminale, neexistand un intermediar care sa taxeze suplimentar utilizarea sistemului sau sa conditioneze aceasta utilizare de implementarea unui anumit tip de soft in cadrul dispeceratului sau. Până acum, cele două firme care s-au înscris sunt Taxi Pelican şi Meridian Taxi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button