ȘTIRI

Noua majoritate PSD din Consiliul General îi face cadou lui Vanghelie curățenia și deszăpezirea

Toate celelalte cinci sectoare din Capitală își plătesc din bugetul propriu salubrizarea și deszăpezirea, nu și Sectorul 5, păstorit de Marian Vanghelie. Acesta a refuzat să plătească serviciile, susținând că nu are bani la buget. Drept urmare, în ultimii ani, sarcinile au fost preluate de către Primăria Municipiului București.

Una din primele Hotărâri de Consiliu adoptate de noua majoritate din Consiliul General al Municipiului București, constituită în jurul PSD, în urma Ordonanței de Urgență a Guvernului pentru traseiști, a fost aceea ca Primăria Municipiului București să plătească în continuare pentru salubrizare și deszăpezire în Sectorul 5. Marian Vanghelie este cel care face jocurile în Consiliul General, în grupul PSD. 32 de consilieri generali au votat în favoarea Hotărârii favorabile lui Vanghelie.

Citește și Percheziţii la Primăria Sectorului 5, într-un dosar de evaziune fiscală. Ce spune Vanghelie

Șase consilieri din PDL şi PPDD au devenit independenţi. Cei care au plecat din PDL au format o nouă majoritate, împreună cu PPDD şi PSD-PC, scăpând de riscul de a-și pierde mandatul, ca urmare a Ordonanței de Guvern pentru traseiști. Noua majoritate a introdus pe ordinea de zi 30 de proiecte care nu au fost prezentate celorlalți consilieri generali înaintea ședinței, inclusiv schimbarea membrilor în consiliile de administrație ale RATB și RADET. PSD, PC și PPDD au în prezent 33 de consilieri generali, față de doar 21 de la ACL, ceea ce le asigură majoritatea în Consiliul General.

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button